[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
旺角場19至21段一行十五個位,一格有十六行,恆大球迷坐咗三段,即係有七百多個作客球迷入咗場

原本作客區25至23一行十四個位,一格九行,加埋22段約四十個位,原本得約四百二十個位

越諗越嬲屌你老味 我哋作客就買咗飛都收返你
再求撚其搵班老臨球迷

支那人作客就嚟多一倍人反客為主都得
踩撚到上心口
雖然好憎支那, 但香港球迷質素其實都好低
場波一開始無預過東方贏, 但班球迷一開波剩係係度怒屌對面又唔幫東方打氣
人地打氣上黎好團結, 但香港球迷一係剩屌對面一係坐係度食花生
人地依家不論比數, 球員精神面貌同球迷質素都俾對面蝗比下去
香港球迷真係抵俾對面球迷撚
自問講真心話, 不喜勿插

想點打氣?
東方又唔一早講有咩打氣標語
點協調?
出個東方打氣標語list等人知我覺得會好D囉

Agger
但對面嗌We are Canton既時候, 其實We are Hong Kong係最好既還擊
無人嗌不特止, 自己嘗試獨自嗌, 無人幫拖仲要俾返自己友白眼
當堂覺得自己變左俊立咁

坐返癡線佬區果面,多d癡線佬(正常人)

多謝提醒
btw, 下場有得去川崎睇波, 睇怕都係要自己單挑川崎主場二萬球迷嗌
咁都罰, 班含大狗無事?

我國在10月8日於高雄舉辦的亞洲盃資格賽附加賽第二輪對東帝汶的第一場賽事結束後,日前中華民國足協收到亞足聯來函表示,我國球迷掛「All Hail Formosa(中文即多漂亮的美麗之島)」被判定為「政治性標語」而裁罰4千美元(約12.7萬台幣),足協正在申訴中。

全國足協是在賽後兩天收到亞足聯來函,當場的印度籍競賽官員舉證由球迷自發懸掛的旗幟,違反了亞足聯禁止懸掛政治性標語的規定,但亞足聯舉證的內容卻是藍風加油團懸掛的「All Hail Formosa(中文即多漂亮的美麗之島)」布條。

全國足協也即回覆解釋告知亞足聯,「該旗幟的意思,為”多漂亮的美力之島”。其中All Hail來自古英文的讚嘆、歡呼用語;而Formosa則是葡萄牙水手在16世紀地一次看到台灣時,給的稱呼。」

但亞足聯在11月8日召開的紀律委員會做出裁決,「10日發出通知告知律委員會裁定判罰中華足協4千美金,可在10日內要求AFC針對裁定提供原由」。全國足協目前正在擬訂回覆文並強力要求撤回判決。

http://www.appledaily.com.tw/realtimenews/article/new/20161116/990279/

都係個句,AFC班撚樣點會得罪自己金主
港毒=香港毒撚,連登港超大部分偽毒。
旺角場19至21段一行十五個位,一格有十六行,恆大球迷坐咗三段,即係有七百多個作客球迷入咗場

原本作客區25至23一行十四個位,一格九行,加埋22段約四十個位,原本得約四百二十個位

再求撚其搵班老臨球迷

踩撚到上心口

召喚狗志

再求撚其搵班老臨球迷

踩撚到上心口

召喚狗志

Agger
場波一開始無預過東方贏, 但班球迷一開波剩係係度怒屌對面又唔幫東方打氣
人地打氣上黎好團結, 但香港球迷一係剩屌對面一係坐係度食花生

多謝狗志

多謝提醒。
明明睇緊東方 球會
點解變左we are hong kong
又政治化左
係咪本土個d 黎左

嗌唔落東方呢隊仆街閪波咪逼住嗌香港囉,咁都屌

有曲味

係咪咸濕豬國華咁講,返佢支那做雞蟲啦

多謝狗志

多謝提醒

原來有人多謝咗
牛丸零戰術 完全當港支戰咁踢

戰術跟kim諗住兩隻鬼佬任你斬

最慘含大係強化版支那

東方係廢版香港呢

你老母唔望撚下自己左路邊撚個
對面舉英犬既banner有無得搞大佢
明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

嗌唔落東方呢隊仆街閪波咪逼住嗌香港囉,咁都屌

有曲味

係咪咸濕豬國華咁講,返佢支那做雞蟲啦

25區真係聽到有人咁講
講真有見到個post都有人屌we are hk政治化
我明點解主場冇人嗌了
乜都唔好嗌唔好屌最撚好係咪?

和平 理性咁睇波啦
下下嗌嘈生晒
講真有見到個post都有人屌we are hk政治化
我明點解主場冇人嗌了
乜都唔好嗌唔好屌最撚好係咪?

和平 理性咁睇波啦
下下嗌嘈生晒

明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

達蛇段嘢邊度copy

想點打氣?
東方又唔一早講有咩打氣標語
點協調?
出個東方打氣標語list等人知我覺得會好D囉

Agger
但對面嗌We are Canton既時候, 其實We are Hong Kong係最好既還擊
無人嗌不特止, 自己嘗試獨自嗌, 無人幫拖仲要俾返自己友白眼
當堂覺得自己變左俊立咁

坐返癡線佬區果面,多d癡線佬(正常人)

多謝提醒
btw, 下場有得去川崎睇波, 睇怕都係要自己單挑川崎主場二萬球迷嗌

溝下D日本妹算啦
主席又被撚狗咁撚,廢金又贏一場

再求撚其搵班老臨球迷

踩撚到上心口

都要東方同狗志完美配合先得既 東方狗志
人地好撚齊心嗌We are Canton, 好自然就緊係嗌We are Hong Kong還擊
無人嗌, 連個勢都輸埋, 實力已經唔夠人黎, 我地仲可以expect東方為我地踢場好波?
無病ar
牛丸零戰術 完全當港支戰咁踢

戰術跟kim諗住兩隻鬼佬任你斬

最慘含大係強化版支那

東方係廢版香港呢

你老母唔望撚下自己左路邊撚個

牛榮比人中出咁多次都可以踢足全場簡直係奇蹟
主席又被撚狗咁撚,廢金又贏一場

而家當打果班真係無乜邊個上到大場面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞