[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
30號都廢閪事入場
考完dse瞓到兩點先起身食住tea睇東網算

矛直播

不過港台35會聲音導航
記得聽

食住brunch 聽

佢唔係以為唔屌人,人地就唔屌佢呀??
開場前成個區已經大大聲屌你香港人老母啦

無28區看台還擊你估班恆大狗會放過你?都on撚99咁 方小肥小學雞就話腦荀未生埋姐

呢種濕鳩真係得人驚 講到唔關自已事咁 人地係屌港人係成個香港區既人 比人掃場踩場屌老母 仲可以話唔係屌佢老母 香港多得呢班和理非非撚

On9 人地就算係咪都屌你架啦 以為人地唔屌你就無事 香港人真係好撚軟弱

佢唔係以為唔屌人,人地就唔屌佢呀??
開場前成個區已經大大聲屌你香港人老母啦

無28區看台還擊你估班恆大狗會放過你?都on撚99咁 方小肥小學雞就話腦荀未生埋姐

呢種濕鳩真係得人驚 講到唔關自已事咁 人地係屌港人係成個香港區既人 比人掃場踩場屌老母 仲可以話唔係屌佢老母 香港多得呢班和理非非撚

On9 人地就算係咪都屌你架啦 以為人地唔屌你就無事 香港人真係好撚軟弱

所以香港人無核心價值 乜都無所謂 人唔笑狗都吠啦 無尊嚴咁做人 咁要港人身份黎做乜 唉 無眼睇 愈講愈燥底
傻邦踢大會生涯係咪玩完 可以轉去中型班
Felix Wong
睇完佛山龍獅賽後感
全力支持傑志最後一輪ko佛山隊
下屆代表香港踢亞冠 贏輸從來唔係問題
老土d講句 你贏我陪你君臨天下 你輸我陪你東山再起
但係上至管理層下至球迷會今日真係令小弟大開眼界
上次作客果場已經令球迷無法入場打氣 仲要搵佛山佬扮香港球迷都算 最多當你受不文明國家限制
今次自己主場 大量香港球迷無法買飛 原因客隊球迷網上都可以買主場區門票 然後大條道理同你講佢有飛要入場 你賽前又誓神劈願話持主場區門票必須持香港身份證 但黎到賽前當日又割讓球迷區比客隊持主場門票 令到人地今場聲勢浩大 明目張膽挑釁 宜家打仗打輸左要割地呀 咁分主客場黎做乜9?
好喇講完世界級管理層 又到球迷會打氣團 真係dllm 我係對面 靜係聽到輕微既鼓聲 所謂既打氣聲完全聽唔到嗌乜(難怪比人地串叫大聲d)從來輸人唔輸陣 乜聲乜氣都冇 去左放宵夜呀 使十幾萬請保安 用黎請班專業打氣團好過啦 吊你
要不是現場球迷自發打氣 同適時噓下對面既挑釁
我真係以為自己去左天河體育場
由贊助風波彈出彈入開始
到今日割地輸人輸陣
佛山隊根本冇心為香港足球出力/爭取更上一層樓 根本冇資格代表香港球會踢亞洲賽
苦了一班球員同球迷仲曾經為你地出力
#請專業打氣好過啦請乜春保安
#主場割地世界笑話
#佛山龍獅冇資格代表香港踢亞洲賽
#仆街恆大球迷極挑釁
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

其實係咪應該搬番大氣區去大鐘底做大個球迷區呢...

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

你有恆大咁多人先有條件坐龍門後

咪係, 大台同痴線佬連坐一區都有困難, 你擺大鐘底只係示弱

但如果永遠擺界限街永遠都做唔大個餅喎
Felix Wong
睇完佛山龍獅賽後感
上次作客果場已經令球迷無法入場打氣 仲要搵佛山佬扮香港球迷都算 最多當你受不文明國家限制
今次自己主場 大量香港球迷無法買飛 原因客隊球迷網上都可以買主場區門票 然後大條道理同你講佢有飛要入場 你賽前又誓神劈願話持主場區門票必須持香港身份證 但黎到賽前當日又割讓球迷區比客隊持主場門票 令到人地今場聲勢浩大 明目張膽挑釁 宜家打仗打輸左要割地呀 咁分主客場黎做乜9?
好喇講完世界級管理層 又到球迷會打氣團 真係dllm 我係對面 靜係聽到輕微既鼓聲 所謂既打氣聲完全聽唔到嗌乜(難怪比人地串叫大聲d)從來輸人唔輸陣 乜聲乜氣都冇 去左放宵夜呀 使十幾萬請保安 用黎請班專業打氣團好過啦 吊你
由贊助風波彈出彈入開始
到今日割地輸人輸陣
佛山隊根本冇心為香港足球出力/爭取更上一層樓 根本冇資格代表香港球會踢亞洲賽
#主場割地世界笑話
#仆街恆大球迷極挑釁

Felix Wong
睇完佛山龍獅賽後感
由贊助風波彈出彈入開始
到今日割地輸人輸陣
#主場割地世界笑話
#仆街恆大球迷極挑釁

講出大部分人心聲
呢隊野如果下年又比佢爭贏左 又係佢踢真係無眼睇 我諗傑志同南華打氣都唔會咁柒先啦
今日東方啲打氣團去哂圖書館? 連平時港超都大聲過今日 咩料啊
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

外國龍門後多ultras某程度因爲票價平d
香港統一票價冇劃位要人坐龍門後已經難
Felix Wong
睇完佛山龍獅賽後感
由贊助風波彈出彈入開始
到今日割地輸人輸陣
#主場割地世界笑話
#仆街恆大球迷極挑釁

講出大部分人心聲

香港足球幾時先變得更好

多人自然可以坐多幾區啦
Felix Wong
睇完佛山龍獅賽後感
由贊助風波彈出彈入開始
到今日割地輸人輸陣
#主場割地世界笑話
#仆街恆大球迷極挑釁

講出大部分人心聲

中哂pt

老老豆豆 今日28區接近企全場都係得120人左右
已經唔夠人仲要擺係空了了大鐘底既話

老老豆豆 今日28區接近企全場都係得120人左右
已經唔夠人仲要擺係空了了大鐘底既話

唔會因為東方而企足全埸
香港隊我一定會
今場波場外精彩過場內
輸六球都唔太嬲
http://video.weibo.com/show?fid=1034:e49fdcc2a43a891d4da415be667306f9

人哋真係高汁

互屌本地太零聲, 分得太散
人地統一好多
宜家又隔遠左, 細聲果邊顯得更弱

人地有幾個鼓lead住屌
我地個閪鼓係到噓緊

同埋人地d鼓係好響,
香港球迷會個d鼓全部都打唔到個土種震撼感

Jordan囉

Jordon 個鼓我都唔覺得響,
好似前面話齋,最響o個個應該係元朗o個個

個鼓種類唔同?
傑志果個都唔夠南華響

可能呱,對鼓唔太熟
不過更緊要係打氣要齊要有氣勢係真係要練,
我知日本d打氣團係真係會成班球迷練打氣,我相信馬拉柔佛個班真 ultras 都會,
香港呢方面同足球成績一樣應該幾難追到……

我知印尼嗰啲會入band房夾或者去球場練,部分鼓手本身都有夾band,有音樂底,知道點打會響又唔會整傷手同有咩鼓啱咩場合用,係要花好多時間同心機,不過人哋有啲主場有過百個鼓,有分幾種節奏,每個人都有崗位,又唔同嘅。
香港球迷打氣界其實呢十年進步好多,十幾年前只係個別球隊有球迷用舞獅鼓同查查做打氣工具,亦唔會點嗌,依家有好大改善,但要追上鄰國就有排,印尼大馬嗰啲球迷文化80-90年代已形成。

不過香港球場限制多,加上香港好多球迷可能生活壓力未能將靈魂完全放入球場內,所以都唔係話變就變到。
老老豆豆,會唔會太睇少張莫狗
上半場完全無意識去守佢,舞龍咁舞
兩球都係佢傳中

牛榮成場波都冇守過條左路啦屌

預左無左路防守架啦

痕大左路其實攻唔入,
張莫狗兩球都係輕鬆出波,
康廉同牛榮

兩個加埋成7張野
其實唔怪得牛榮
一個守兩個康廉唔協防佢都踢得好辛苦
其實應該出警號右翼
麥基左翼協防

張莫狗好歹係國腳,速度算快
牛榮點防,根本牛丸就唔應該出佢
六國論講得好啱

都係個句 傑志起碼比人感覺有心想打

唔該 如果傑志有機會5月6 ko 錬方
唔該 7 8月加番多幾個有料嘅本地球員
得嘅就加多個中前埸外緩
如果唔係 俾你踢到 都係俾我地屌老母

不過諗落傑志好似冇咩人可加
成隊波又老一年
搵後生既頂, 堅蛇班仔打亞冠都係唔夠班
如果簽中超中甲兵, 咪又係老將, 踢法亦未必合適
而且最大死穴膠鵬, 除非東方散班唔搞, 如果唔係冇可能簽到中國輝去代佢

東方散班中國輝返去跟羅神/睇下南華咩料啦

如果打3中堅 起碼要加多個踢得亞洲賽嘅本地球員
唔好再放兩個外緩係中堅
中埸 盧12真係食曬屎 佢個位更加要入貸
望佢留到華度C

睇法叔幾時完約, 未完約一定唔肯走
羅拔圖一定唔可能賣俾你
現有最強選擇就剩低失意軍人 教主同羅素可揀
佢兩個拍艾里奧睇落都係累鬥累feel

羅素都只係好少少嘅Helio
同雙金差好遠

艾里奧一定好過羅素

咪玩la
金里奧上次港隊對黎巴嫩先7出國際
六國論講得好啱

六國破滅,非兵不利,戰不善,弊在賂秦。
從來唔覺得東方d打氣高質 搵babies打已經on9啦 二黎打氣口號又柒 最記得叫頂住
btw東方有撚人打氣咩 咪又係成班咸濕佬圍撚住babies影相 打卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞