[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

未開波扮大佬,開咗波聲都冇
廢過俊立

話說頭先俊立有冇入場?

咁耐都無相流出
應該無入場
方小肥話佢無端端係球場俾人屌到七彩
有冇手足見到?

咩原因?

就係唔知 佢自己fb講

唔怕啦 有錬鈁打氣團信念加持 無野難到佢地既!

大心臟喇好嘛? 💙💙
條路有排行呀衰鬼 💙💙
(潮文)

我一向講說話都好直,所以給人霸道的感覺,以為我要成日「嘈」,是要「搞事」,「好麻煩」。

寫了這個blog之後,面對廣大的群眾,我試過失言,引起部份人反感,對我來講,都是好寶貴的經驗。

球員有何感受?

今晚,我在網上直播,看住東X隊輸0比1,0比2,當時我仲好想東X隊追和。到輸第3球、第4球,我想,球員在場上,會有甚麼感受?

陳婉婷、教練,和辛苦工作的職員,又有甚麼感受?

香港球員被客隊技術性擊倒,全場守在自己的後場,血肉長城,看住球員都是頂得一球得一球,加上被客隊忠實球迷招呼,有鬥心的球員,都會感到在任人魚肉。

如果今晚我再以領隊身份,出來講東X隊準備得不夠,一盤散沙,要求默契、體能,輸到5、6球,仲問「點解無晒鬥志」......這樣將責任推到球員身上,以後港超還可以「選」哪些隊伍踢亞冠,要求他們賣命?

看了球迷的留言,我感到感激的是,球迷都深明大義,理解整件事的發展,沒有怪責球員。

0比6,是恥辱。

今晚的歷史性結果,就是源於二月中一個「對敵人仁慈,等於對自己殘忍」的賣飛決定。或者,這一次,其實我應該早些出來「嘈」。

要搞好香港足球,漫漫長路,「大局」之後,還有「大局」,為香港足球好,我又上了寶貴的一課,應該「大局為重」。

明晚續談此事件對領隊和球員的心理影響。

好掛住最尾個句 明晚續談此事件
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

未開波扮大佬,開咗波聲都冇
廢過俊立

打氣聲都冇就收皮啦

先唔講打氣聲,鼓聲都無,講閪咩!個鼓拎黎裝飾?

人地有信念同堅持

但佢算會嗌吓 但大多數喺球迷嘅人都係嗌都唔嗌 真係好on9

嗌條撚咩 東方只有廢老無新血球迷都係佢呢d所謂leader造成
打氣文化佢控制唔到?方式呀 歌呀 都控制到掛?
大佬呀 鼓無聲都算 黎黎去去都係果幾隻beat 個鼓手有無學過鼓呀?
歌呢?噓噓噓? 頂住?1比0? 做埋手勢好唔好 交叉頂住?
屌你老母咩 見到都覺得柒 搵鬼做呀?
我係後生仔做佢球迷嗌佢d口號同打氣都覺得羞家

佢叫嘅口號好多都冇獨特性
咩撚嘢頂住你嗌邊閪隊頂住呀
1比0我都話知講緊邊隊啫頂住咁兩隊都要頂喇
有幾次自己攻緊大嗌頂住我心諗你做咩嘢呀

東方必勝
有冇手足見到?

咩原因?

就係唔知 佢自己fb講

邊個咁得閒屌佢
有氣都屌支那狗啦

冇講既價值。
佢俾人屌WFC
有冇手足見到?

咩原因?

就係唔知 佢自己fb講

大心臟喇好嘛? 💙💙
條路有排行呀衰鬼 💙💙

Panz Yip同方小肥不停互劣 好撚嘔心
有冇手足見到?

咩原因?

就係唔知 佢自己fb講

大心臟喇好嘛? 💙💙
條路有排行呀衰鬼 💙💙

就落丙組架啦
Panz Yip同方小肥不停互劣 好撚嘔心

方小肥盡早回頭
往痴線佬方向靠攏吧
有冇手足見到?

咩原因?

就係唔知 佢自己fb講

大心臟喇好嘛? 💙💙
條路有排行呀衰鬼 💙💙

就落丙組架啦

落丙組咁公公婆婆點算
冇得再去老人院咪見唔到亨利囉

佢唔係以為唔屌人,人地就唔屌佢呀??
開場前成個區已經大大聲屌你香港人老母啦
訓咗冇睇
今日有咩要東方球迷埋單?
係咪東方球迷唔夠界限街大聲
要比老細屌?
(潮文)

我一向講說話都好直,所以給人霸道的感覺,以為我要成日「嘈」,是要「搞事」,「好麻煩」。

寫了這個blog之後,面對廣大的群眾,我試過失言,引起部份人反感,對我來講,都是好寶貴的經驗。

球員有何感受?

今晚,我在網上直播,看住東X隊輸0比1,0比2,當時我仲好想東X隊追和。到輸第3球、第4球,我想,球員在場上,會有甚麼感受?

陳婉婷、教練,和辛苦工作的職員,又有甚麼感受?

香港球員被客隊技術性擊倒,全場守在自己的後場,血肉長城,看住球員都是頂得一球得一球,加上被客隊忠實球迷招呼,有鬥心的球員,都會感到在任人魚肉。

如果今晚我再以領隊身份,出來講東X隊準備得不夠,一盤散沙,要求默契、體能,輸到5、6球,仲問「點解無晒鬥志」......這樣將責任推到球員身上,以後港超還可以「選」哪些隊伍踢亞冠,要求他們賣命?

看了球迷的留言,我感到感激的是,球迷都深明大義,理解整件事的發展,沒有怪責球員。

0比6,是恥辱。

今晚的歷史性結果,就是源於二月中一個「對敵人仁慈,等於對自己殘忍」的賣飛決定。或者,這一次,其實我應該早些出來「嘈」。

要搞好香港足球,漫漫長路,「大局」之後,還有「大局」,為香港足球好,我又上了寶貴的一課,應該「大局為重」。

明晚續談此事件對領隊和球員的心理影響。

sauce?

改自當年羅神blog?

葉鴻輝最慘,係咁比人叫傻閪

唉駁吾刀啦😪
葉鴻輝最慘,係咁比人叫傻閪

狗志搞到咁

呢隻支那狗真係狗改不了吃屎
btw 補領左身份證未

皇天擊殺撈鬆偉
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

其實係咪應該搬番大氣區去大鐘底做大個球迷區呢...

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

係支那翻牆用ig
訓咗冇睇
要比老細屌?

把自己看得那麼高 埋乜春單
訓咗冇睇
要比老細屌?

把自己看得那麼高 埋乜春單

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞