[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

🍔

笑4

轉投我朗吧

無話咩野轉唔轉投既
與其做三性家奴不如任何一隊都唔支持會更好啦
香港球迷比人笑質素低咪就係因為鍾意係唔係都轉隊
支持唔落東方唔等於要支持其他隊

窮則獨善其身
清抖抖啦

過多幾日大家掉淡左件事,
足總盃4強前大家又會轉翻風向屌翻傑
有冇清覺得李康廉啲協防好撚差 成日走入中間 又唔回追

佢亞冠無場好波

根本跟唔上節奏
(潮文)

我一向講說話都好直,所以給人霸道的感覺,以為我要成日「嘈」,是要「搞事」,「好麻煩」。

寫了這個blog之後,面對廣大的群眾,我試過失言,引起部份人反感,對我來講,都是好寶貴的經驗。

球員有何感受?

今晚,我在網上直播,看住東X隊輸0比1,0比2,當時我仲好想東X隊追和。到輸第3球、第4球,我想,球員在場上,會有甚麼感受?

陳婉婷、教練,和辛苦工作的職員,又有甚麼感受?

香港球員被客隊技術性擊倒,全場守在自己的後場,血肉長城,看住球員都是頂得一球得一球,加上被客隊忠實球迷招呼,有鬥心的球員,都會感到在任人魚肉。

如果今晚我再以領隊身份,出來講東X隊準備得不夠,一盤散沙,要求默契、體能,輸到5、6球,仲問「點解無晒鬥志」......這樣將責任推到球員身上,以後港超還可以「選」哪些隊伍踢亞冠,要求他們賣命?

看了球迷的留言,我感到感激的是,球迷都深明大義,理解整件事的發展,沒有怪責球員。

0比6,是恥辱。

今晚的歷史性結果,就是源於二月中一個「對敵人仁慈,等於對自己殘忍」的賣飛決定。或者,這一次,其實我應該早些出來「嘈」。

要搞好香港足球,漫漫長路,「大局」之後,還有「大局」,為香港足球好,我又上了寶貴的一課,應該「大局為重」。

明晚續談此事件對領隊和球員的心理影響。
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

未開波扮大佬,開咗波聲都冇
廢過俊立

打氣聲都冇就收皮啦

先唔講打氣聲,鼓聲都無,講閪咩!個鼓拎黎裝飾?

人地有信念同堅持

但佢算會嗌吓 但大多數喺球迷嘅人都係嗌都唔嗌 真係好on9

🍔

笑4

轉投我朗吧

無話咩野轉唔轉投既

窮則獨善其身
清抖抖啦

不嬲冇撐球隊本身都冇鍾意球員
係垃王踢得勁背景又唔太好我先鍾意左
如果係羅生,會點包裝主場割讓事件

羅神搞會咁多柒事?

好掛住羅神

羅神可能唔會搞上網喇
要人出示身份證親身買飛 每人限兩張
入場再check多次身份證
一定唔會搞到咁

好似當年咁擺係 Panasonic 門市賣
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

原來係佢
好撚過癮㗎喎佢 兼職港摔裁判

binc勤有睇港摔
(潮文)

我一向講說話都好直,所以給人霸道的感覺,以為我要成日「嘈」,是要「搞事」,「好麻煩」。

寫了這個blog之後,面對廣大的群眾,我試過失言,引起部份人反感,對我來講,都是好寶貴的經驗。

球員有何感受?

今晚,我在網上直播,看住東X隊輸0比1,0比2,當時我仲好想東X隊追和。到輸第3球、第4球,我想,球員在場上,會有甚麼感受?

香港球員被客隊技術性擊倒,全場守在自己的後場,血肉長城,看住球員都是頂得一球得一球,加上被客隊忠實球迷招呼,有鬥心的球員,都會感到在任人魚肉。

如果今晚我再以領隊身份,出來講東X隊準備得不夠,一盤散沙,要求默契、體能,輸到5、6球,仲問「點解無晒鬥志」......這樣將責任推到球員身上,以後港超還可以「選」哪些隊伍踢亞冠,要求他們賣命?

看了球迷的留言,我感到感激的是,球迷都深明大義,理解整件事的發展,沒有怪責球員。

0比6,是恥辱。

今晚的歷史性結果,就是源於二月中一個「對敵人仁慈,等於對自己殘忍」的賣飛決定。或者,這一次,其實我應該早些出來「嘈」。

要搞好香港足球,漫漫長路,「大局」之後,還有「大局」,為香港足球好,我又上了寶貴的一課,應該「大局為重」。

東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖

瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

一睇到呢度已經諗起佢個死人樣

大台個時扮撚晒野
(潮文)

球員有何感受?

0比6,是恥辱。

sauce?
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

打氣聲都冇就收皮啦

人地有信念同堅持

條廢物大愛左膠撚黎
唔係叫佢打 連屌都唔屌下 宜家人地你老襟咩 東方又係咁港隊又係咁
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖

瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

一睇到呢度已經諗起佢個死人樣

大台個時扮撚晒野

大家對條信念撚都好大怨氣
sor自膠

羅神搞會咁多柒事?

好掛住羅神

羅神可能唔會搞上網喇
一定唔會搞到咁

俾傑志搞都唔可能咁on9
偏偏就係東狗出去踢 (俾油渣張可能一樣柒)
連登冇人做嘢?
件件仲未出黎抽下水?
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

打氣聲都冇就收皮啦

人地有信念同堅持

條廢物大愛左膠撚黎
唔係叫佢打 連屌都唔屌下 宜家人地你老襟咩 東方又係咁港隊又係咁

真係估唔到佢係大愛左膠 wo,
睇佢個樣我仲以為佢係本土個邊 tim

🍔

笑4

轉投我朗吧

無話咩野轉唔轉投既

窮則獨善其身
清抖抖啦

叫貴隊球迷講少幾句濕鳩說話咪唔會比人屌得咁犀利
btw 無謂搞咁多二元對立啦 唔比人反傑同時反東咩
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

原來係佢
好撚過癮㗎喎佢 兼職港摔裁判

之前省港盃我boo鳩班廣州佬比佢bea到痕一痕

試過係大台屌柒佢,即時收皮,欺善怕惡條撚人
件件仲未出黎抽下水?

佢出聲抽就多左啦, 食下花生背後笑柒狗志咪算
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

打氣聲都冇就收皮啦

人地有信念同堅持

但佢算會嗌吓 但大多數喺球迷嘅人都係嗌都唔嗌 真係好on9

嗌條撚咩 東方只有廢老無新血球迷都係佢呢d所謂leader造成
打氣文化佢控制唔到?方式呀 歌呀 都控制到掛?
大佬呀 鼓無聲都算 黎黎去去都係果幾隻beat 個鼓手有無學過鼓呀?
歌呢?噓噓噓? 頂住?1比0? 做埋手勢好唔好 交叉頂住?
屌你老母咩 見到都覺得柒 搵鬼做呀?
我係後生仔做佢球迷嗌佢d口號同打氣都覺得羞家

羅神搞會咁多柒事?

好掛住羅神

羅神可能唔會搞上網喇
一定唔會搞到咁

俾傑志搞都唔可能咁on9
偏偏就係東狗出去踢 (俾油渣張可能一樣柒)

傑志做法可能會喺每場波場外賣
但上網賣機會不大 就算有都應該會寫明身份證明文件 係條痛風閪腳咁on9

https://tieba.baidu.com/p/5089154887
靜係呢d打氣
香港球迷100年都做唔到

呢d係外國已經好小兒科
上年去睇歐國盃 克羅地亞球迷係贏左波之後跳到成個地鐵車廂震晒
香港有幾可會有熱血球迷訪港做示範
請外隊打友誼賽就多

唔好話足球 美國每日四大運動都會發生 一年以呢個形式打氣足百幾場
所以香港人唔重視體育 當體育係娛樂係有原因 佢地唔知 未體驗過運動ge力量

如果香港有機會搞世冠盃就好 十二月唔驚有颱風 兩個球場就夠
比香港人見識下咩叫球迷
https://youtu.be/GKwwGXAiTX0

成日睇依條
https://youtu.be/s1WzUv3ssjk
東方852果條傻閪
著短袖就攝到變背心
著長袖就攝到變短袖
瘦到仆街以為自己好大隻

廢過俊立

嗰個算係咁喇 不過唔鍾意佢四姓家奴囉
件件仲未出黎抽下水?

佢出聲抽就多左啦, 食下花生背後笑柒狗志咪算

依家抽5月6日柒咗就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞