[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
究竟港超球迷幾時先練到
人地打氣既打氣級數
乜歌乜舞乜口號 都可以打氣足成場
又唔會有好多重複

上次已經講過, 人地川崎前鋒唔夠100人, 叫足同跳足全場

講到尾都係對隊波歸屬感既問題

港隊都唔係6000個全部都打氣啦

唔係要全部呀, 但大佬, 100個人把聲>你5000人把聲喎

人地訓練有素
你班友拉雜成軍

追多50年都好難追到

1117已經係香港球迷高峰

仲有對卡塔爾,最齊心嘅兩次

冇啦, 就算下屆世盃外再抽中支那
都唔會再有2015年支歌仔唱
冇哂班入藉兵連同人周旋既實力都冇
形勢會好似今晚咁一面倒

欺善怕惡 西瓜靠大邊又現實既香港球迷
根本唔會幫你一直打氣到最後
2015既大運唔知要再等幾多年會再行
隨時香港足總個會藉收埋皮都未必有

唉,連condom都做唔到

如果打3中堅 起碼要加多個踢得亞洲賽嘅本地球員
唔好再放兩個外緩係中堅
中埸 盧12真係食曬屎 佢個位更加要入貸
望佢留到華度C

睇法叔幾時完約, 未完約一定唔肯走
羅拔圖一定唔可能賣俾你
現有最強選擇就剩低失意軍人 教主同羅素可揀
佢兩個拍艾里奧睇落都係累鬥累feel

呢兩個啲腳底未免太粗糙

如果要 教主or 羅素 加艾 咁第三個外緩中堅位真係要好有經驗嗌住果兩條仆街
如果金東進細3 4年咪幾好

金東進細3 4年唔洗黎香港啦CHING

Helio 冇左是旦一金都成日自爆

除左羅素同教主
霍斌仁都好似係中堅 黎機會好似大少少

連踢u23都冇能力carry隊波, 大港腳就算吧啦
錬方食撚屎
Peter 哥有野發表!!!

http://news.tvb.com/sports/58ff6f556db28c59047cbe17

TVB 新聞
究竟港超球迷幾時先練到
人地打氣既打氣級數
乜歌乜舞乜口號 都可以打氣足成場
又唔會有好多重複

唔係要全部呀, 但大佬, 100個人把聲>你5000人把聲喎

人地訓練有素
你班友拉雜成軍

追多50年都好難追到

其實呢,2014年對阿雷馬嗰班姐姐全數拉雜成軍,好多根本唔係睇開印尼足球,但係投入程度及團結完勝我哋,後來我發現佢哋將阿雷馬視作對家鄉嘅思念替代物,所以能夠將100%精神投放入去,唔想丢家鄉臉,輸波都唔想輸人。
但係香港係極為缺乏呢類精神,好多人入到場個腦仲load緊返工嗰啲嘢,點可能盡情奔放。

呢兩個啲腳底未免太粗糙

如果要 教主or 羅素 加艾 咁第三個外緩中堅位真係要好有經驗嗌住果兩條仆街

除左羅素同教主

唯一可取咪心態贏九成本地華人腳

人地訓練有素
你班友拉雜成軍

追多50年都好難追到

1117已經係香港球迷高峰

仲有對卡塔爾,最齊心嘅兩次

冇啦, 就算下屆世盃外再抽中支那
都唔會再有2015年支歌仔唱
冇哂班入藉兵連同人周旋既實力都冇
形勢會好似今晚咁一面倒

欺善怕惡 西瓜靠大邊又現實既香港球迷
根本唔會幫你一直打氣到最後
2015既大運唔知要再等幾多年會再行
隨時香港足總個會藉收埋皮都未必有

Yes.......好撚絕望丫屌

呢兩個啲腳底未免太粗糙

除左羅素同教主

起碼叫志在四方... 唔甘心縮埋港超踢死一世咁解

除左羅素同教主

落場d態度都好d啦
佛山你咪撚下場突然出奶力

含大出局 川崎要贏!

川崎贏+泡仔贏先可以踢走支那狗
Peter 哥有野發表!!!

http://news.tvb.com/sports/58ff6f556db28c59047cbe17

屌你老母呀梁守志
宜家係講緊有政治標語呀屌你老母
牛榮
有時唔係話唔幫你,但傑志班友簽華度斯呢啲,又成堆入籍,站在亞洲賽角度又真係幾難望人支持你隊東方繼續打亞冠

齋講場內成績其實兩邊半斤八兩
係場外東方又真係柒到落地核

打過就知唔會差唔多
東方算啦,淨係外援呢個位已輸一截

認真
唔見得傑志亞洲陣容出去靚過東方好多
係外援東方唔夠好

如果傑志班後生番5年前係就勁,依家
除左Alex同黃洋,其他都未必夠東方黎

邊隊出去踢都差唔多啦
傑志一黎板凳零深度 班後生又冇得踢 到時踢亞冠驚會怯場
二黎3林冇得出 影響好大 平時聯賽都幾靠佢地

都係個句 傑志起碼比人感覺有心想打

唔該 如果傑志有機會5月6 ko 錬方
唔該 7 8月加番多幾個有料嘅本地球員
得嘅就加多個中前埸外緩
如果唔係 俾你踢到 都係俾我地屌老母

不過諗落傑志好似冇咩人可加
成隊波又老一年
搵後生既頂, 堅蛇班仔打亞冠都係唔夠班
如果簽中超中甲兵, 咪又係老將, 踢法亦未必合適
而且最大死穴膠鵬, 除非東方散班唔搞, 如果唔係冇可能簽到中國輝去代佢

東方散班中國輝返去跟羅神/睇下南華咩料啦

如果打3中堅 起碼要加多個踢得亞洲賽嘅本地球員
唔好再放兩個外緩係中堅
中埸 盧12真係食曬屎 佢個位更加要入貸
望佢留到華度C

睇法叔幾時完約, 未完約一定唔肯走
羅拔圖一定唔可能賣俾你
現有最強選擇就剩低失意軍人 教主同羅素可揀
佢兩個拍艾里奧睇落都係累鬥累feel

呢兩個啲腳底未免太粗糙

細3 4年重會黎香港咩

咪係 肯嚟你都未必請得起
正撚量大鳩頭已定性今場賽事:

球員力已盡,堅唔同級數,香港足球繼續努力啦!!!!!!

除左羅素同教主

落場d態度都好d啦

番黎香港證明自己啦 屌
係大6當你外緩 幾時先到佢
心痛

英雄輝俾人喪叫傻閪

屌你老母啦大鳩頭
東方一年敗晒南傑港隊幾年戰績
仲要俾大陸踩到上心口

撐東個班一係大陸仔一係on9

點睇南華轉投東方果位肥仔

叫條友返去睇春武里啦
香港afc積分俾泰國拋離,分分鐘遲d俾馬拉超前,
要保住第6ar

算啦
講實傑志踢都唔會好幾多 實力問題

如果下年有亞冠打,
話唔定傑志再簽多兩件勁外援,
今季華杜斯有版你睇

有無心準備 大家都有眼睇 傑志兩場亞冠外唔失禮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞