[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
不過唔係alan狂射失
東方輸十球都得

兩輪都係

如果係上海,兩場20:0都得

上海 20:0

鬆偉仲唔扯到行

上海無女,呂文君都算勁
當年傑志滬港盃1:6輸上海
整個亞冠唯一得著係麥基進步左好多

true
麥基打亞冠表現超好,
外流la,鬼好吃香架,
當年都兩隊中超揾佢唔去姐
連基臭都有隊搵

麥基打完亞冠,打港隊勁左

佢真係勁到痴左
D波落佢果邊, 基本上佢都控到落黎
推波又唔會好柒咁推失
回波比人又到位
整個亞冠唯一得著係麥基進步左好多

true
麥基打亞冠表現超好,
外流la,鬼好吃香架,
當年都兩隊中超揾佢唔去姐
連基臭都有隊搵

麥基打完亞冠,打港隊勁左

true
金麥基超勁,kim sir
鄭立

李光耀是個獨裁者, 但至少是屬於新加坡的獨裁者. 他不會比一個民主的總統好. 但會比一個效忠於新加坡以外帝國的委任或假選舉產生的總督好.

其實我認為有這種橫額是好事, 這樣的新聞多了, 才會有效提醒香港人自己的身份 . 這才有助民族主義的建立與達成.

正如香港人並不是每人都支持香港獨立, 也有相當數量的人是反對的, 同樣地, 中國也不是所有人反對香港獨立, 也會有相當的人在某些條件下接受或者支持的. 並不會一張橫額, 就代表了沒有中國人支持香港獨立, 也不會只有一張橫額, 就代表了沒有香港人反對香港獨立. 不過就是說, 橫額這種東西可以讓對方看到自己的存在而已. 但是我很相信香港人早就知道, 反對香港獨立的中國人多的是, 反而是中國人不知道, 支持香港獨立的香港人有多少, 甚至是否存在.

因為在十年前他們所認知的世界裡, 根本不存在香港獨立這回事, 自然也不存在著支持香港獨立的香港人. 香港獨立對於他們而言是一個新的東西, 而他們正在學習與這個新的東西相處.
一晚一個 post
你班廢青唔使瞓?

sleep is for the weak

口裡說不
身體卻很誠實
屌狗志屌足一晚
東方亞冠已出局,對川崎用旅行心態?

不要再說了
下場可以去現場見證川崎大屠殺

不要再說了

享受足球,去shopping,溝日本妹[/quote]

不要再說了

你就好啦,有得睇聰頭

不要再說了

享受足球,去shopping,溝日本妹
[/quote]
下場去度鳩嗌We are Hong Kong算
一人單挑主場二萬川崎球迷

不要再說了

你就好啦,有得睇聰頭

聰頭, henry , 大眼, 喇叭泉, 吳中超

不要再說了

一人單挑主場二萬川崎球迷[/quote]
巴打你跟佢地搞既睇波團?

不要再說了

巴打你跟佢地搞既睇波團?[/quote]
Yes, 上次抽中免費飛

不要再說了

Yes, 上次抽中免費飛[/quote]
congrat
睇下日本仔,去下shopping都好

https://tieba.baidu.com/p/5089154887
靜係呢d打氣
香港球迷100年都做唔到

呢d係外國已經好小兒科
上年去睇歐國盃 克羅地亞球迷係贏左波之後跳到成個地鐵車廂震晒
香港有幾可會有熱血球迷訪港做示範
請外隊打友誼賽就多

唔好話足球 美國每日四大運動都會發生 一年以呢個形式打氣足百幾場
所以香港人唔重視體育 當體育係娛樂係有原因 佢地唔知 未體驗過運動ge力量

如果香港有機會搞世冠盃就好 十二月唔驚有颱風 兩個球場就夠
比香港人見識下咩叫球迷
https://youtu.be/GKwwGXAiTX0

Sorry 香港人只會覺得你好撚嘈阻撚住哂

反而覺得件件來緊一兩日會宣布熱刺來港詳情

當係沖喜下 咁樣比東方柒法真係話自己撐香港波都無面
唔係比人炒到咁無面 係毫無還擊之力

你搵邊隊出去都係無還擊之力架啦
講到轉隊就會有得打咁

講緊個還擊之力係連場外球迷 球會高層都俾人屌打 場內無得打就一定 人地入幾球已經等如你全年班費

傑志都係得幾隻鬼會屌人
俊立上次先鳩縮叫人冷靜d

俊立上次先鳩縮叫人冷靜d

定係我記錯
好似見到有人咁講過

上場將軍澳鬼佬同南華fans對屌發矛想走過去,俊立叫佢冷靜
笑到我

荷蘭佬想衝

[img]https://na.cx/i/bp945Gm.png[img]
https://tieba.baidu.com/p/5089154887
靜係呢d打氣

呢d係外國已經好小兒科
上年去睇歐國盃 克羅地亞球迷係贏左波之後跳到成個地鐵車廂震晒
請外隊打友誼賽就多

唔好話足球 美國每日四大運動都會發生 一年以呢個形式打氣足百幾場
所以香港人唔重視體育 當體育係娛樂係有原因 佢地唔知 未體驗過運動ge力量

比香港人見識下咩叫球迷

之後仲要有警犬過黎逗

靜係呢d打氣

呢d係外國已經好小兒科
請外隊打友誼賽就多

比香港人見識下咩叫球迷

根本個文化就唔同 香港人中意電視機前熱血睇波
CONFIRMED HKFA Red Dragons have replaced FC서울 (FC Seoul) in Group A of the Main Tournament at the 2017 HKFC Citi Soccer Sevens and will line-up alongside Cagliari Calcio, Rangers FC and HKFC Soccer Section.

http://www.hksoccersevens.com/hkfa-red-dragons-to-replace-south-koreas-fc-seoul-at-hkfc-citi-soccer-sevens/
Fc首爾唔嚟,香港青年隊頂替
香港隊既比賽真係應該試下坐龍門後面 依家旺角場既31 32香港力量既打氣區太細啦 同埋你坐兩邊看台又多左好多花生友因為位置好而坐過黎 根本唔係打氣 要做大個pool 根本就要一步步做起 唔係屈係1, 2角咁坐滿人就滿足 不過黎緊果幾場港隊係大球場踢 都係要等下次番番旺角場踢先可以試行
香港隊既比賽真係應該試下坐龍門後面 依家旺角場既31 32香港力量既打氣區太細啦 同埋你坐兩邊看台又多左好多花生友因為位置好而坐過黎 根本唔係打氣 要做大個pool 根本就要一步步做起 唔係屈係1, 2角咁坐滿人就滿足 不過黎緊果幾場港隊係大球場踢 都係要等下次番番旺角場踢先可以試行

其實唔止31,32嘅......

不要再說了

Yes, 上次抽中免費飛[/quote]

到時一齊嗌
大家要享受足球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞