[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
從來唔覺得東方d打氣高質 搵babies打已經on9啦 二黎打氣口號又柒 最記得叫頂住
btw東方有撚人打氣咩 咪又係成班咸濕佬圍撚住babies影相 打卡

東方d所謂marketing素來只吸引到班咸濕佬同埋貪蛇齋餅粽小便宜人士
Felix Wong
睇完佛山龍獅賽後感
全力支持傑志最後一輪ko佛山隊
下屆代表香港踢亞冠 贏輸從來唔係問題
老土d講句 你贏我陪你君臨天下 你輸我陪你東山再起
但係上至管理層下至球迷會今日真係令小弟大開眼界
上次作客果場已經令球迷無法入場打氣 仲要搵佛山佬扮香港球迷都算 最多當你受不文明國家限制
今次自己主場 大量香港球迷無法買飛 原因客隊球迷網上都可以買主場區門票 然後大條道理同你講佢有飛要入場 你賽前又誓神劈願話持主場區門票必須持香港身份證 但黎到賽前當日又割讓球迷區比客隊持主場門票 令到人地今場聲勢浩大 明目張膽挑釁 宜家打仗打輸左要割地呀 咁分主客場黎做乜9?
好喇講完世界級管理層 又到球迷會打氣團 真係dllm 我係對面 靜係聽到輕微既鼓聲 所謂既打氣聲完全聽唔到嗌乜(難怪比人地串叫大聲d)從來輸人唔輸陣 乜聲乜氣都冇 去左放宵夜呀 使十幾萬請保安 用黎請班專業打氣團好過啦 吊你
要不是現場球迷自發打氣 同適時噓下對面既挑釁
我真係以為自己去左天河體育場
由贊助風波彈出彈入開始
到今日割地輸人輸陣
佛山隊根本冇心為香港足球出力/爭取更上一層樓 根本冇資格代表香港球會踢亞洲賽
苦了一班球員同球迷仲曾經為你地出力
#請專業打氣好過啦請乜春保安
#主場割地世界笑話
#佛山龍獅冇資格代表香港踢亞洲賽
#仆街恆大球迷極挑釁

講得好岩 我現場盡晒力屌含大狗 無奈都係帶動唔到其他人屌
啲人入場唔打氣唔叫下入場做乜9?唔好同我講感受氣氛 冇人叫有撚氣氛?屋企睇直播仲清啦你老尾
唯一安慰係會噓下狗智
https://youtu.be/uUZltYp6HbY

1:20邊位手足

睇到好心酸 港人係自已地方比人兇 大家唔團結 唉
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

其實係咪應該搬番大氣區去大鐘底做大個球迷區呢...

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

你有恆大咁多人先有條件坐龍門後

咪係, 大台同痴線佬連坐一區都有困難, 你擺大鐘底只係示弱

但如果永遠擺界限街永遠都做唔大個餅喎

老老豆豆 今日28區接近企全場都係得120人左右
已經唔夠人仲要擺係空了了大鐘底既話

就係想做大佢嘛,假設你滿哂28區d人想join都唔知點,仲有唔洗再俾人屌企起身先係重點
法叔,高下季完約一定好搶手,打亞冠
基藍馬hea下就成三十幾萬一個月,好fat fat
不過港隊咪用佢
六國論講得好啱

六國破滅,非兵不利,戰不善,弊在賂秦。

以前中文讀到呢課都唔算話好大感覺, 雖然背得熟亦明白佢理念咁去考試, 不過畢業後咁多年再翻睇一次真係睇到好撚想喊, 好似俾一千年前既古人鬧緊依家的香港咁
今日28區比人屌企起身阻住曬
差啲開拖
從來唔覺得東方d打氣高質 搵babies打已經on9啦 二黎打氣口號又柒 最記得叫頂住
btw東方有撚人打氣咩 咪又係成班咸濕佬圍撚住babies影相 打卡

東方d所謂marketing素來只吸引到班咸濕佬同埋貪蛇齋餅粽小便宜人士

自己圍爐姐
差啲開拖

係咪就開波嗰陣
葉鴻輝最慘,係咁比人叫傻閪

佢都屌得人多
差啲開拖

係咪就開波嗰陣

差啲開拖

根本入場大多都係食花生 球員名都講唔出
同全港人一樣淨係識呀輝同陳7

所以唔知球場文化打氣文化個啲
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

其實係咪應該搬番大氣區去大鐘底做大個球迷區呢...

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

講到尾都係睇人多過睇位置 恆大呢班你擺佢去邊一段都掂㗎啦

之前咪就係有人話過龍門後帶動唔到大圍觀眾所以先坐返中間
差啲開拖

打氣文化都算
果d連屌你老母都唔嗌既人就返屋企睇直播算啦
30號都廢閪事入場
考完dse瞓到兩點先起身食住tea睇東網算

啱呀 一日得24小時

唔怪得見到有人衝過去
差啲開拖

問佢係咪第一次睇波
佢話係。
講講下又想開拖。
開開下比人㩒住
最後走埋。
不過港隊咪用佢

我懷疑法高兩個完約都唔肯返港超
就算冇中甲要都寧願去東南亞試下搵班落好過
差啲開拖

問佢係咪第一次睇波
佢話係。
講講下又想開拖。
開開下比人㩒住
最後走埋。

係佢第一次睇波炸 唔比人企起身呀

佢唔係以為唔屌人,人地就唔屌佢呀??
開場前成個區已經大大聲屌你香港人老母啦

無28區看台還擊你估班恆大狗會放過你?都on撚99咁 方小肥小學雞就話腦荀未生埋姐

呢種濕鳩真係得人驚 講到唔關自已事咁 人地係屌港人係成個香港區既人 比人掃場踩場屌老母 仲可以話唔係屌佢老母 香港多得呢班和理非非撚

佢四句嘢係自相矛盾
又話唔係屌緊佢 咁佢有份埋乜撚嘢單
不過港隊咪用佢

鬼好吃香
麥基都可以試下
高更加係
不過港隊咪用佢

鬼好吃香
麥基都可以試下
高更加係

港隊有高梵麥基雙翼齊飛

https://tieba.baidu.com/p/5089154887
靜係呢d打氣
香港球迷100年都做唔到

呢d係外國已經好小兒科
上年去睇歐國盃 克羅地亞球迷係贏左波之後跳到成個地鐵車廂震晒
香港有幾可會有熱血球迷訪港做示範
請外隊打友誼賽就多

唔好話足球 美國每日四大運動都會發生 一年以呢個形式打氣足百幾場
所以香港人唔重視體育 當體育係娛樂係有原因 佢地唔知 未體驗過運動ge力量

如果香港有機會搞世冠盃就好 十二月唔驚有颱風 兩個球場就夠
比香港人見識下咩叫球迷
https://youtu.be/GKwwGXAiTX0

成日睇依條
https://youtu.be/s1WzUv3ssjk

好鐘意睇呢d球迷將公共空間佔領ge打氣片 個力量仲大過係球場打氣
好令人感受到體育大於一切/同宗教有同等力量
親身外地觀賽體驗過 真係好想係香港見到河床球迷佔領銅鑼灣 癱瘓交通
不過都知係香港就會比人投訴擾民

上次係香港出現外國人集體做同一樣野 而又有印象
已經係韓國農民三步一跪拜式示威

Btw 條片入面拜仁球迷都有冰島式咆哮

睇到好心酸 港人係自已地方比人兇 大家唔團結 唉

真係東亞病夫咁 基層一般散沙 有權有勢嗰啲就出賣大眾利益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞