[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
法叔,高下季完約一定好搶手,打亞冠
基藍馬hea下就成三十幾萬一個月,好fat fat
不過港隊咪用佢

我懷疑法高兩個完約都唔肯返港超
就算冇中甲要都寧願去東南亞試下搵班落好過

鬼好吃香
麥基都可以試下
高更加係

港隊有高梵麥基雙翼齊飛

sure,上次高梵唔肯踢港隊
今日28區比人屌企起身阻住曬
差啲開拖

根本入場大多都係食花生 球員名都講唔出
同全港人一樣淨係識呀輝同陳7

所以唔知球場文化打氣文化個啲

同你個名一樣 神級freerider

https://tieba.baidu.com/p/5089154887
靜係呢d打氣
香港球迷100年都做唔到

呢d係外國已經好小兒科
上年去睇歐國盃 克羅地亞球迷係贏左波之後跳到成個地鐵車廂震晒
香港有幾可會有熱血球迷訪港做示範
請外隊打友誼賽就多

唔好話足球 美國每日四大運動都會發生 一年以呢個形式打氣足百幾場
所以香港人唔重視體育 當體育係娛樂係有原因 佢地唔知 未體驗過運動ge力量

如果香港有機會搞世冠盃就好 十二月唔驚有颱風 兩個球場就夠
比香港人見識下咩叫球迷
https://youtu.be/GKwwGXAiTX0

成日睇依條
https://youtu.be/s1WzUv3ssjk

好鐘意睇呢d球迷將公共空間佔領ge打氣片 個力量仲大過係球場打氣
好令人感受到體育大於一切/同宗教有同等力量
親身外地觀賽體驗過 真係好想係香港見到河床球迷佔領銅鑼灣 癱瘓交通
不過都知係香港就會比人投訴擾民

上次係香港出現外國人集體做同一樣野 而又有印象
已經係韓國農民三步一跪拜式示威

Btw 條片入面拜仁球迷都有冰島式咆哮

d黑警唔敢搞外地球迷
https://youtu.be/uUZltYp6HbY

1:20邊位手足

睇到好心酸 港人係自已地方比人兇 大家唔團結 唉

真係東亞病夫咁 基層一般散沙 有權有勢嗰啲就出賣大眾利益

好多人唔理即刻走
得十幾廿人去屌返佢地
香港人冇尊嚴架
今日28區比人屌企起身阻住曬
差啲開拖

根本入場大多都係食花生 球員名都講唔出
同全港人一樣淨係識呀輝同陳7

所以唔知球場文化打氣文化個啲

同你個名一樣 神級freerider

https://tieba.baidu.com/p/5089154887
靜係呢d打氣
香港球迷100年都做唔到

呢d係外國已經好小兒科
上年去睇歐國盃 克羅地亞球迷係贏左波之後跳到成個地鐵車廂震晒
香港有幾可會有熱血球迷訪港做示範
請外隊打友誼賽就多

唔好話足球 美國每日四大運動都會發生 一年以呢個形式打氣足百幾場
所以香港人唔重視體育 當體育係娛樂係有原因 佢地唔知 未體驗過運動ge力量

如果香港有機會搞世冠盃就好 十二月唔驚有颱風 兩個球場就夠
比香港人見識下咩叫球迷
https://youtu.be/GKwwGXAiTX0

成日睇依條
https://youtu.be/s1WzUv3ssjk

好鐘意睇呢d球迷將公共空間佔領ge打氣片 個力量仲大過係球場打氣
好令人感受到體育大於一切/同宗教有同等力量
親身外地觀賽體驗過 真係好想係香港見到河床球迷佔領銅鑼灣 癱瘓交通
不過都知係香港就會比人投訴擾民

上次係香港出現外國人集體做同一樣野 而又有印象
已經係韓國農民三步一跪拜式示威

Btw 條片入面拜仁球迷都有冰島式咆哮

d黑警唔敢搞外地球迷

傑志亞冠外都有搞
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

其實係咪應該搬番大氣區去大鐘底做大個球迷區呢...

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

邊有咁大個球迷pool
滿州隊兩隻巴西鬼個格都幾衰

🍔

笑4

轉投我朗吧

滿州隊兩隻巴西鬼個格都幾衰

係,但人地真係勁
狗智個格最衰,有報應
不過唔係alan狂射失
東方輸十球都得
柒爺>郜林
柒爺>郜林

郜飛機一向廢
wood Man 東方fb

誰會在乎這亞冠盃!東方球員好好休息恢復,放眼足總盃和聯賽冠軍。這些才是你們應該真正重視的。不是東迷的留言,別有用心的留言你們不需介懷。做好自己本份,認真看待這兩場比賽才是重點。東方各職球員,加油💪🏻💪🏻💪🏻。
wood Man 東方fb

誰會在乎這亞冠盃!東方球員好好休息恢復,放眼足總盃和聯賽冠軍。這些才是你們應該真正重視的。不是東迷的留言,別有用心的留言你們不需介懷。做好自己本份,認真看待這兩場比賽才是重點。東方各職球員,加油💪🏻💪🏻💪🏻。

30號都廢閪事入場
考完dse瞓到兩點先起身食住tea睇東網算

啱呀 一日得24小時

做咩要折磨自己
講返句,今晚大鐘底個人海估唔到旺角場都做到咁既效果,好唔真實

其實係咪應該搬番大氣區去大鐘底做大個球迷區呢...

一早講咗,無論痴線佬、ultras bluewave定香港力量都應該要坐龍門後

邊有咁大個球迷pool

諗諗下港足真係好可悲
一個有700萬人嘅國家隊竟然連一個6千幾人嘅球場都坐唔滿,仲要球迷組織連一個角落都坐唔爆…………
可以剪麥基球王片
以前時不時有人回帶,話盧均宜亞協時試過大叫「享受足球」俾人屌,我都係當笑話咁聽。但去到前幾場傑志大炒港會十球時,有人提出業餘波帶出嘅問題,我就開始思考「職業」同「業餘」嘅分別。明明港會呢啲業餘波係唔可能喺職業賽出現,但點解呢件咁荒誕嘅事會有咁多人撐嘅呢?再睇返呢季各傳媒對港會嘅報導,大多都係吹捧港會班球員為「追夢」點點點,我就開始覺得:「屌,有冇搞錯呀?」不論對手強弱,一星期都只操三課唔加操,有人會幫佢地講說話,話佢地個個都有正職,難以加操。我並唔係想話港會班球員hea踢定點,的確,港會班球員喺場上嘅賣力程度係冇人可質疑,而事實上,佢地係業餘球員,俾錢入會踢波,作為一種娛樂,佢地的確可以大大聲咁同人講自己喺度「享受足球」。

正如奧運會嘅格言「更快、更高、更強」,我認為運動嘅本質應該係要「超越自己,超越他人」。而職業運動員本應向著呢個方向前進,不斷努力訓練。但係,每每香港嘅球隊處於弱勢,又或者開波前已知道雙方實力有差距時,球員同領隊都會叫自己班隊友或者球員「好好享受足球」,唔通呢啲就係比賽態度?一個職業球員喺面對比自己強嘅對手時,唔係諗點先贏到對手,而係「享受足球」為先?觀眾俾錢入場睇佢地比賽,係睇佢地點「享受足球」?我想睇人「享受足球」,點解唔去街場睇人踢波就算?

我地講香港足球點低落時,好多時都歸究於政府冇支援,啲班主又點仆街。冇錯,香港政府真係好撚仆街,而某啲班主又真係好撚刻薄,但係咪代表當政府全力發展足運,啲班主又捨得扔錢俾更好嘅生活條件俾球員時,香港足球會立即突飛猛進?當我見到上至領隊教練,下至球迷都喺度endorse「享受主義」嘅足球時就知道:晒鳩氣啦!根本好多人係當職業足球只係有人貼錢俾班球員玩足球!喺咁嘅心態底下,又點奢望香港人俾錢入場呢......所以宜家見到「享受足球」或者「享受比賽」出自職業球隊嘅球員/領隊時,我都會好火滾!
唉,我算半個忽然球迷,平時有睇下港超消息,1117之後逢親亞協亞冠或者港隊賽事都會入場,今次真係最sad嘅一次,俾一班用廣東話嘅人教你點打氣,用你個語言嘅粗口屌鳩你,屌鳩你啲球員,仲要屌埋你個國家(香港)......

我坐12區,失第一球之後就開始慢慢越嚟越靜,又無人帶起打氣,得我同零星球迷有拍手,噓,屌之類......而官方打氣團如果我唔係知有呢樣嘢,我仲以為唔存在,搵兩條𡃁妹打鼓,成個場有啲時候真係同圖書館差唔得幾多

我同意有巴打講1117係香港球迷高峰,果陣係28區全程企起身打氣,同支那人對屌,完場班支那人俾人屌都唔出聲咁走,我哋就唔走係度慶祝...諗返都有啲sad,但之後啲氣氛好似越嚟越差咁,俾柔佛一個區完勝成個場都得,今次亞冠更加係無一次贏得過班得一個區嘅作客球迷,而今次直情俾作客球迷搞到成個場獎人哋主場咁,成個場得痴線佬同零星球迷屌,15到17區直頭俾人係隔離屌都無反應

唉,真係唔想香港足球道氣就咁俾東方敗埋

佢唔係以為唔屌人,人地就唔屌佢呀??
開場前成個區已經大大聲屌你香港人老母啦

無28區看台還擊你估班恆大狗會放過你?都on撚99咁 方小肥小學雞就話腦荀未生埋姐

呢種濕鳩真係得人驚 講到唔關自已事咁 人地係屌港人係成個香港區既人 比人掃場踩場屌老母 仲可以話唔係屌佢老母 香港多得呢班和理非非撚

佢四句嘢係自相矛盾
又話唔係屌緊佢 咁佢有份埋乜撚嘢單

佢覺得係因為有人屌恆大,所以東方先俾人屌囉
上有東方管理層敗
下有東方球迷(只計打氣果班)敗
上有東方管理層敗
下有東方球迷(只計打氣果班)敗

未試過輸得咁徹底,主場吞6蛋...

佢唔係以為唔屌人,人地就唔屌佢呀??
開場前成個區已經大大聲屌你香港人老母啦

無28區看台還擊你估班恆大狗會放過你?都on撚99咁 方小肥小學雞就話腦荀未生埋姐

呢種濕鳩真係得人驚 講到唔關自已事咁 人地係屌港人係成個香港區既人 比人掃場踩場屌老母 仲可以話唔係屌佢老母 香港多得呢班和理非非撚

佢四句嘢係自相矛盾
又話唔係屌緊佢 咁佢有份埋乜撚嘢單

佢覺得係因為有人屌恆大,所以東方先俾人屌囉

ching唔睇波係度9up?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞