[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (75)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
一場輸波就睇得出香港人有幾撚懦弱怕事
雖然好憎支那, 但香港球迷質素其實都好低
場波一開始無預過東方贏, 但班球迷一開波剩係係度怒屌對面又唔幫東方打氣
人地打氣上黎好團結, 但香港球迷一係剩屌對面一係坐係度食花生
人地依家不論比數, 球員精神面貌同球迷質素都俾對面蝗比下去
香港球迷真係抵俾對面球迷撚
自問講真心話, 不喜勿插

想點打氣?
東方又唔一早講有咩打氣標語
點協調?
出個東方打氣標語list等人知我覺得會好D囉

唔洗撐東方 屌班支那西 唔好比佢地大晒 作客當主埸 仲要屌香港人
好心怕嘈,想靜既咪撚入場睇波啦屌
一場輸波就睇得出香港人有幾撚懦弱怕事

直頭用個廢字就OK 好多人無吉屎 有吉屎既人又無阻無人理無人幫 搞到自己一個好似思覺失調咁
場波一開始無預過東方贏, 但班球迷一開波剩係係度怒屌對面又唔幫東方打氣
人地打氣上黎好團結, 但香港球迷一係剩屌對面一係坐係度食花生

想點打氣?
點協調?

東方黎黎去去都係嗌閪閪閪 ja ma
好彩水原0-1川崎
下場水原赢含大,含大出局
垃圾含大,無品

sor,我唔燈
咁都罰, 班含大狗無事?

我國在10月8日於高雄舉辦的亞洲盃資格賽附加賽第二輪對東帝汶的第一場賽事結束後,日前中華民國足協收到亞足聯來函表示,我國球迷掛「All Hail Formosa(中文即多漂亮的美麗之島)」被判定為「政治性標語」而裁罰4千美元(約12.7萬台幣),足協正在申訴中。

全國足協是在賽後兩天收到亞足聯來函,當場的印度籍競賽官員舉證由球迷自發懸掛的旗幟,違反了亞足聯禁止懸掛政治性標語的規定,但亞足聯舉證的內容卻是藍風加油團懸掛的「All Hail Formosa(中文即多漂亮的美麗之島)」布條。

全國足協也即回覆解釋告知亞足聯,「該旗幟的意思,為”多漂亮的美力之島”。其中All Hail來自古英文的讚嘆、歡呼用語;而Formosa則是葡萄牙水手在16世紀地一次看到台灣時,給的稱呼。」

但亞足聯在11月8日召開的紀律委員會做出裁決,「10日發出通知告知律委員會裁定判罰中華足協4千美金,可在10日內要求AFC針對裁定提供原由」。全國足協目前正在擬訂回覆文並強力要求撤回判決。

http://www.appledaily.com.tw/realtimenews/article/new/20161116/990279/
明明睇緊東方 球會
點解變左we are hong kong
又政治化左
係咪本土個d 黎左

嗌唔落東方呢隊仆街閪波咪逼住嗌香港囉,咁都屌
明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

方小肥成場好唔開心
麥基打亞冠表現超好,
外流la,鬼好吃香架
當年都兩隊中超揾佢唔去姐

去泰國ok?伊藤紘平都踢泰甲
明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

嗌唔落東方呢隊仆街閪波咪逼住嗌香港囉,咁都屌

港英旗都拎埋出黎啦
明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

因為d人主要係支持代表香港嘅球隊
無論係東南定傑踢亞冠/協都會去睇

老老豆豆,主隊(真)球迷都經常無beat、無聲、停鼓、坐底,其他人絕大多數都唔係東迷,又唔知你有咩口號,許許許果啲垃圾屎真係嗌都唔想嗌,有屌吓人,嗌we are Hong Kong算係咁啦,唔係咪dead air😂

想點打氣?
點協調?

Agger
但對面嗌We are Canton既時候, 其實We are Hong Kong係最好既還擊
無人嗌不特止, 自己嘗試獨自嗌, 無人幫拖仲要俾返自己友白眼
當堂覺得自己變左俊立咁
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1439799536083209&id=420361564693683

屌得好齊心

狗智都冇咁既招呼

係挑釁中國輝咩?
明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

你估真係入黎撐東方咩 係撐香港代表咋
最後作客球迷多過上兩場,
狗志仲有咩解釋?

想點打氣?
點協調?

Agger
但對面嗌We are Canton既時候, 其實We are Hong Kong係最好既還擊
無人嗌不特止, 自己嘗試獨自嗌, 無人幫拖仲要俾返自己友白眼
當堂覺得自己變左俊立咁

ching 坐28區附近啦下次
方小肥成場好唔開心

明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

無錯等同我地憎東方同狗志一樣 但出去比賽就係打住香港個朵 唔撐東方同狗志但見香港比人屌同玩都實屌返對家
明明睇緊東方 球會
又政治化左
係咪本土個d 黎左

你估真係入黎撐東方咩 係撐香港代表咋

食撚屎啦東方,撐佢老母呀,我撐香港咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞