[第二季][RPG] 去俄服比俄妹食左 《一起成為魔王吧》 第八版

1001 回覆
76 Like 5 Dislike
話說好耐之前樓豬話過可以徵怪,我諗你實有你既打算既

怪物名: 月牙狼
簡介:狼一隻,牙形似彎月且鋒利
技能:月牙—在噬咬目標時牙齒會自動增長(有限長度),貫穿被咬目標(不能控制,一定能發動,但咬防高勇者月牙有機被粉碎/咬斷

怪物名: 月牙狼首領(三劍
簡介:久經沙場的月牙狼,因多年來跟勇者廝殺,大部份月牙已經被粉碎,僅剩下三粒被磨練得堅硬無比的門牙,故取其名三劍
技能:月牙—改—可自由控制月牙形狀與長度(有限長度,但比普通月牙狼強)
第二形態時能夠發動技能「血齒」,能使用部份(可被弱化)的食師技能

完。

其實我好掛住主角團佢地班人一齊打怪,好開心既日子。 不過已經不復再

可能好快有打怪劇情,城都冇左,雖然要守住物資但唔去打下怪增強裝備實力都幾無聊。

已經好耐好耐好耐無打返啲非必要嘅怪
變咗全pvp為主
其實暴君既技能係有矛盾。

如果佢開狂暴狀態就免疫控場,但用技能就郁唔到。

姐係暴君被逼選擇鳩劈/出技。靠咁樣平衡。
其實暴君既技能係有矛盾。

如果佢開狂暴狀態就免疫控場,但用技能就郁唔到。

姐係暴君被逼選擇鳩劈/出技。靠咁樣平衡。

暴君又唔係得一招技,只係用完君臨天下先唔可以郁,或者可以當個招係特殊狀態,而唔係負面控場效果。
依家巴打出既角真係愈來愈屈

我係囉,個個唔係雙4轉就5轉or神奇武器

個個都想自己隻角係主角
利申 隻角係比人屈

我果隻寫明廢既
都係唔中意見到咁多屈機角先寫姐
依家巴打出既角真係愈來愈屈

我係囉,個個唔係雙4轉就5轉or神奇武器

個個都想自己隻角係主角
利申 隻角係比人屈

我果隻寫明廢既
都係唔中意見到咁多屈機角先寫姐

嚟架喇
可唔可以交啲未有嘅5轉角色出嚟?

技能:月牙—在噬咬目標時牙齒會自動增長(有限長度),貫穿被咬目標(不能控制,一定能發動,但咬防高勇者月牙有機被粉碎/咬斷)

怪物名: 月牙狼首領(三劍狼)
簡介:久經沙場的月牙狼,因多年來跟勇者廝殺,大部份月牙已經被粉碎,僅剩下三粒被磨練得堅硬無比的門牙,故取其名三劍
技能:月牙—改—可自由控制月牙形狀與長度(有限長度,但比普通月牙狼強)
第二形態時能夠發動技能「血齒」,能使用部份(可被弱化)的食師技能

完。

其實我好掛住主角團佢地班人一齊打怪,好開心既日子。 不過已經不復再

廢狼

技能:月牙—在噬咬目標時牙齒會自動增長(有限長度),貫穿被咬目標(不能控制,一定能發動,但咬防高勇者月牙有機被粉碎/咬斷)

怪物名: 月牙狼首領(三劍狼)

完。

廢狼

廢狼回歸
卡化放係大廳

樓豬唔理我

樓豬唔理我

唔係唔理,係唔答得你

樓豬唔理我

唔係唔理,係唔答得你

咁姐係得唔得姐

樓豬唔理我

唔係唔理,係唔答得你

咁姐係得唔得姐

啲睇錯左叫我公開5轉,你投左稿先,我會睇
文呢
說好的加速呢?
寫梗 包你話正
寫梗 包你話正

太慢 負皮
都冇文
一個月後───────

姆大陸大片林木被伐,變成密麻麻的工廠。

載着鐵礦煤產的馬車絡繹不絕穿越在工廠之間。

「好了!今天的‘基本生產內容’是40萬發‘精鋼子彈’及12萬發‘星
火’,額外生產附魔石一箱4000龍幣。加油啊!」戴着鴨舌帽的工
頭站在木箱上向百多個德國工人說。

工人鬥志高昂地把礦石推進工廠,煙囪開始升起隆隆黑煙。

德服玩家搜刮到‘資源’後便以馬車運到普拉姆斯───掛着雙頭鷹大旗
的普拉姆斯。

大街依然熙來攘往,但幾乎變成金髮、五官深邃的外國玩家。

歌謠,交談,甚至NPC也是以德語溝通,彷彿進入平行時空一樣
———母服的玩家不曾存在。

馬夫看到街角的碎木下壓着一塊破布,立即停下車隊飛奔過去。

「喂~別耽誤時間,盧斯生氣的話有權監禁我們啊!」坐在魔石上的
工人急道。

「等等~可能是寶物啊!」馬夫撥開碎物,在垃圾堆中扯出一塊沾上
血污的殘布一揚─────銀色龍紋的旗幟。

「哈!」馬夫如拾至珍捧着殘破的大旗跑回馬車繼續趕路。

「又拾垃圾,真要命。」工人不齒說。

「垃圾?你知道這玩意在本服價數百龍幣嗎?聽說這伺服器兩個最強
公會的會徽是銀龍圖騰及二翼魔法書。這面大旗應該是‘銀龍圖騰’的遺
物,本服的收藏家肯定會花大錢購買。」馬夫不忿道。

「二翼魔法書………」另一名礦工低頭解下腰帶上的布,正是Kanatheon
的小旗。

「你在哪裡找到?!」馬人立即爬上車頂驚問。

「哈格古南邊,我前往鐵耳山脈途中在路旁的樹枝上發現,本來打算
作汗帕用。它值多少錢?」礦工驚喜地欣賞這塊不起眼的小布。

「比銀龍旗貴數倍!我有一個朋友是百賢團團員,他說百賢團攻陷哈
格古及白葉宮後立即屠城,魔法書公會的人幾乎全數戰死,而銀龍公
會則棄守普拉姆斯。百賢團進攻普拉姆斯時只有NPC微弱反抗,銀
龍公會應該躲起來了。」馬夫羨慕地盯着Kanatheon的公會旗,繼續駛
向普拉姆斯高塔。

昔日冠冕堂皇的高塔打掃得一塵不染,梯級上鋪着腥紅地毯,中門大
開歡迎八方來客。路過的新手總會遠眺銀色龍紋大廳,憧憬加入公會
後的生活。

如今高塔樹藤橫生,半邊大門被遮蓋,周邊花園有多名德軍站崗。他
們外表不如百賢團般嚴肅醒目,反而長着下流猥瑣的鼠輩臉。莫說母
服玩家,連德服玩家如非必要也不想接近高塔。

馬車隊進入花園,玩家看到兩旁草地放滿發光的‘大金魚缸’紛紛避目,
似乎對‘金魚缸’內的閃閃白光心生恐懼。

兩名蒼白的NPC活屍守衛以軍矛截停車隊,一個獐眉鼠目的高階軍
官走向車隊。

德服玩家立即舉直右手致敬,軍官則隨意揚揚手掌敷衍。

「車隊編號SE41運送貨物給盧斯元首。」馬夫朗聲報告。

「SE………哈格古一帶啊~」軍官獵奇心立起,爬上第一輛馬車。
做性奴都唔quit game
痴線點解唔棄game
之後詳細講, 仲有啲原因同真子一樣,冇寫出嚟
差D唔記得呢個係game
反而比較似異世界
如果係我,我會係比人捉之前就馬上棄game算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞