[第二季][RPG] 去俄服比俄妹食左 《一起成為魔王吧》 第八版

1001 回覆
76 Like 5 Dislike
支持樓主 本人覺得呢個故個背景設定真係幾好,但相對地對作者寫作時既困難都高左要拿捏得好好 寫錯少少就會出大問題 寫少左亦都會唔清晰
樓主寫個陣真係要諗清楚唔好急(但最好要快
希望樓主將呢一節寫得好 呢一節完既時候可以解答到大家既concern
劇情點樣留俾樓豬解話,最唔明係樓豬成日話驚人追唔哂,你一日有十萬字都唔會追唔哂啦

睇文有幾耐
之前有個人話太多字棄左故,俾左m底有籍口

個個係我
我只係想佢休息下
唔好出出下文暴斃
到時真係要棄故
劇情點樣留俾樓豬解話,最唔明係樓豬成日話驚人追唔哂,你一日有十萬字都唔會追唔哂啦

睇文有幾耐

個個係我
我只係想佢休息下
唔好出出下文暴斃
到時真係要棄故

咁你都岩,樓豬有時都要休息下
只要樹巴俾人切J同快d出我隻角我就ok

睇文有幾耐

個個係我
我只係想佢休息下
唔好出出下文暴斃
到時真係要棄故

M底就係要好慘時對佢落井下石先合禮儀
飛鳥幾時去教皇城地下拎把妖刀

把妖刀唔係你殺左卡拉夫之後執左咩?
你幾時掉左?

唔係俄服個把,係大教堂地下室冇人睇得明寫咩字個把妖刀X正

真係估唔到呢2把刀會有人拎到仲用到
飛鳥句 路過既魔法師又係唔知想點

路過魔法師冇記錯係個巴打嘅設定嚟
德佬輸係因為內鬥?
同上一季一樣,係我心急想比大家知咩事。

德軍本身設定係屈機,同時和也同飛鳥打和有原因

因為仲有一截劇情,我都係時候加速
其實我ok

我又無諗咁多

完全相信樓主係留下左伏筆

但係我同你講如果寫完呢季d伏筆無交代既話我實瘋狂負皮

樓豬加油啦

老實講我(或者好多讀者)追多多字都唔會棄

如果唔係都唔會由一開始追你故到依家啦

Same 在M巴我信
同上一季一樣,係我心急想比大家知咩事。

德軍本身設定係屈機,同時和也同飛鳥打和有原因

因為仲有一截劇情,我都係時候加速

一早應該加速啦 進度好慢呀
快啦 等你架麻
係職業平衡方面,其實真係唔算做得好,唔係隻隻四轉都突顯到佢嘅特性,咁當然而家好明顯係我地睇咁耐,無論係尼服,美服,俄服都冇一個服可以完美特顯職業特性,除咗我地而家睇到嘅德服,所以實力差距先咁大,而德服只係出咗魔法師個邊嘅最大潛力戰力,咁ok,其他職我等遲啲聯盟服個邊展現。但係大佬,而家睇落比較弱勢嘅職有坦騎,判官,翼騎

咁到和也打飛鳥,好明顯和也要知道飛鳥嘅本職同底牌係啲咩先開始定到策略,同埋和也一開始雖然輕敵,但係都佔上風,1打1和也其實蠃,而且飛鳥咬個10%屬性對飛鳥來講都幾多,雖然冇咩用過,最後都係咬撚住唔放
借問妖刀x正係咪妖刀村正
利申 鳩估
借問妖刀x正係咪妖刀村正
利申 鳩估

其實都無咩其他可能性
不請自來*
more
臥底?
臥底?

其實和也依個名一d都唔德國feel
睇名既話都似臥底 覺得佢好鼬太知
Mola mola
Mola mola
其實我ok

我又無諗咁多

完全相信樓主係留下左伏筆

但係我同你講如果寫完呢季d伏筆無交代既話我實瘋狂負皮

樓豬加油啦

老實講我(或者好多讀者)追多多字都唔會棄

如果唔係都唔會由一開始追你故到依家啦

你係咪都負皮架啦
你都要死啦
有冇人覺得法師職太屈
跟住係刺客
教皇都有少少用嘅

劍士升上去果啲狗屎垃圾

yes 未埋身都比人炸到變灰

最 on9 係
啲重甲比刺客拮一刀又係要死

邊有 刺客其實好難玩架,你見卡斯特斬好多刀都打唔死 法師一埋身就兩嘢搞掂

暴君ok 啦,係守魂使同翼騎兵太7,守魂使又無輸出,無左個盾又即刻等死,城戰零貢獻,代表人物係傻仔帕修斯同被屌眼佬安全魯
翼騎兵就由初期多多全盛時期屈機,去到而家只係負責做空中巴士同大型戰靶,證明只有能力屈2,3轉,打番4轉又係7,代表人物有一眾成日負責揸石龍飛機的"多多騎兵團"

4轉翼騎的確係弱勢,靠機動力致勝,落地會比人砍爆 多多隻抽都打輸左比狼巴。

不過5轉就唔同

狼巴

所以守魂使只可以做bodyguard, 好似西城同雷娜咁?

所以咪話劍士條 path 好鳩

不過都唔及行刑官咁鳩
300 lv 單挑都要死
有冇人覺得法師職太屈
跟住係刺客
教皇都有少少用嘅

劍士升上去果啲狗屎垃圾

yes 未埋身都比人炸到變灰

最 on9 係
啲重甲比刺客拮一刀又係要死

邊有 刺客其實好難玩架,你見卡斯特斬好多刀都打唔死 法師一埋身就兩嘢搞掂

暴君ok 啦,係守魂使同翼騎兵太7,守魂使又無輸出,無左個盾又即刻等死,城戰零貢獻,代表人物係傻仔帕修斯同被屌眼佬安全魯
翼騎兵就由初期多多全盛時期屈機,去到而家只係負責做空中巴士同大型戰靶,證明只有能力屈2,3轉,打番4轉又係7,代表人物有一眾成日負責揸石龍飛機的"多多騎兵團"

4轉翼騎的確係弱勢,靠機動力致勝,落地會比人砍爆 多多隻抽都打輸左比狼巴。

不過5轉就唔同

狼巴

所以守魂使只可以做bodyguard, 好似西城同雷娜咁?

所以咪話劍士條 path 好鳩

不過都唔及行刑官咁鳩
300 lv 單挑都要死

行刊官打唔死人其實有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞