Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
多謝巴打咁詳細解答,見佢半價咁濟好似好吸引
支soundstation 7lite 咁弱雞? 之前上網見特價,又見果個司徒夾帶推介添
我覺得麻麻地 個陣都係見到夾帶條片先揀左佢 本身想買anker個隻 不過無貨 個sales介紹左呢隻
一開黎聽 我同我細佬都覺得d聲唔多掂 用左optical插電視 藍牙播都係咁 d聲我覺得好模糊又無咩bass
但係我上網睇d評測又真係無咩負評,係咪我買左假野
想加多項要求 想要連埋sub , 2000有冇邊隻得
想問下soundbar條cable可以點隱蔵?

電視掛牆,打算電視後面整個電制位同天線位,咁就可以好簡潔睇唔到有電線。但我諗唔到soundbar條電線同連接電視條線可以點解決

有冇巴打可以比意見
仲裝修緊就整暗槽

裝修完先搞就買個咁既架
Thanks Ching.
可唔可以講下每個窿嘅用途?

個個人幅電視牆都一排面版電制架啦
總之就係牆入面整條槽
由上面電視掛牆架個窿穿線去到下面電制位既窿
E.g.
唔整雙槽既話就上面轉一個做電制位
咁就唔驚電視電線唔夠長
有冇人用緊hwq 70t???
Atmos做唔做到個效果?
如果同qled tv一齊做q symphony正唔正??
評測係假
Q70 9 號到, 但我係Sony TV, 不過我入左後置

但Q Symphony 只係同步出聲, 無dolby , surround 效果
想再問下,向上喇叭天花反射聲ok嗎?
9 號裝好再試
一買就成套 單買冇意思
Okok , 謝謝巴打
有無師兄用緊jbl9.1?
睇睇下Netflix 會無聲,重開又無事
又中bug❓
有冇解決方法
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=322400&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D690
呢條bar都好多人討論出唔出到atmos問題
睇下幫唔幫到你
有冇人睇 netflix atmos 嘅時候,啲聲會間中窒一窒?
JBL 9.1
AV做緊HKD8990? 我見官網HKD9980 Thanks
Lsx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞