Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
巴打屋企一定好大
唔係啦,梳化貼牆

只不過最平又叫有啲效果既都二千蚊,不如比夠6-8000攻頂,以後唔洗煩。貴買平用
電腦點樣可以開atmos
首先個cpu要起碼係7代 i3, i5, i7, 用最updated windows 10
跟住去MS app store download "dolby access app"
試吓連住條soundbar用佢裝, 唔得再講, 我自己因為display卡係nvidia就唔得, 要uninstall hdmi driver再裝windows原裝driver先得
抵玩?
想問下你覺得聽歌點? 好多時候我會真接係廳連Spotify 聽歌
S216冇atmos
有冇啲差唔多價錢有atmos???
ht-x8500
不過唔好expect會有明顯上方音效
新手一問, 主要用黎聽歌同睇Netflix, 本身已經用緊一對homepod, 如果買一體式soundbar (sony 8500 / s216 / yas), 其實有冇分別/upgrade到😂 thanks
聽歌正常啦
買左番屋企之後唔好再比較就會覺得好好聲架啦
有野想請教下
一時心急係日馬買咗條soundbar 買完先醒起有電壓問題
想問下我係咪去鴨記買隻火牛就搞得掂?
以後唔買水貨電器了
睇左係咪國際電壓先啦
送到黎啦 寫住100V
咁應該要變壓器喎
換火牛都唔得
你睇下條soundbar power幾多W
40W
用呢個應該唔會overload
咁應該ok啦
唔該
唔可以呀, 宜家淨係apple tv睇Netflix用, 所以諗緊有冇必要買soundbar🙈
不過宜家新電視有airplay2, 唔知係咪應該可以homepod直出呢
買左yamaha yas-209

三千元已經夠你分到天與地
同問
我都想知
今日去左avlife 試聽s216
我覺得佢啲low好夠 但佢個low frequency range令我覺得好唔舒服 係震住個心個種唔舒服
同埋佢除左low之外 人聲&再上去去個啲frequency全部散晒 聽得好唔清楚
反而隔離套q80啲low潛得好深 聽得舒服
但人聲個啲都唔係特別清晰

睇黎soundbar出人聲都係較為失色
要再考慮下買唔買...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞