Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
用左2個月
2千蚊都抵玩
睇戲比聽歌好d

聽歌唔敢講, 講戲睇netflix s216好過109
用緊sony x9000f電視
睇netflix時對白好細聲聽唔清但其他音效就正常
加個平平地嘅入門版soundbar會唔會有改善?
例如deono s216呢啲
2k左右普遍都係s216 同yas 109
去avlife聽下比較下
係avlife 網訂 s216 冇sub 要$2180
但S316 有sub $1980
咁奇怪
我見Zidoo同Nvidia Shield差唔多價錢
好似兩個都做Dolby Vision + atmos
Nvidia仲可以做埋PC game
Zidoo有咩優勝嘅地方?
佢有自己一個media center,做到海報牆,下載字幕個d

不過如果你玩開Kodi就覺得無咩特別。
價錢接受到嘅,試吓sony ht-st5000
淘寶啦,幾百蚊有交易
harman kardon加持,2回事啦
不過我覺得Q950T同Q80R聽落分別唔係好大
Given that個source只係TV版Netflix
Q950T都冇Harman Kardon
Sales就話反正***都食晒啲技術
信唔信就另一件事
買咗JBL 9.1, 下個月攞貨

想問吓要想出dolby atmos
咪一定要部電視首先輸出到?

唔同人唔同講法
有舖頭人話有eARC 線就得
上網睇review話q60t差過q60r好多
去AV LIFE試左216, 我真係接受唔到D低音啪啪聲
結果揀左款$3000
不過我覺得Q950T同Q80R聽落分別唔係好大
Given that個source只係TV版Netflix
Q950T都冇Harman Kardon
Sales就話反正***都食晒啲技術
信唔信就另一件事
上網睇review話q60t差過q60r好多

Q60T好似係特別差
我睇rting Q800T Q70T呢兩條係幾好
睇外國comment in general都係Q950T好過Q90R
即係邊款?
山葉出左兩隻新聲巴 岩電腦台用
Klipsch來緊九月都有新soundbar
唔趕嘅可以等埋
我sony8500g加s216

可以話幫咗好多
Avlife應該唔使2180now

我估316無人買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞