Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
佢好似本身已經5.1..
Q60t 大概咩價位?
我上 price com hk 和兇宅都唔見有賣
百老匯有貨就 3090。。其他地方好多都話冇貨要訂
想入Q90R, 不過最快都12月先裝修完, 到時應該都冇晒貨

唔係好鐘意Q950T布面, Klipsch bar 54又未出, JBL後置要抆黎抆去叉電就不了..仲有咩可以簡
Bar 54 10月出喎 你裝修完就有
到時睇下香港開咩價先 岩價就試完demo再諗
套後置係咪都一樣缺, 星期日出去睇, 應該會買Q70+後置
想問下t同r有冇咩分別架
之前都諗住買yas209
而家你講完會試聽埋呢隻
r 係上一代野 但好多人都讚 (harman 加成?)

60r phase out, 80r 號稱同價位最強 atmo

不過t 真心比想像好。
C-hing, 想問下唔用 WeChat tool 可唔可連到 Wi-Fi? 我見港行版可以用 ios 連 Wi-Fi...
淘X 版好似真係要wechat tool先得
因為行版/國際版好似都係用google home連wifi
但我試過係唔得
同埋今日搵到個問題
就係今日行版/國際版都有個firmware update,好似搞到arc netflix都出到atmos
但淘X 版仲係未有update既,我問左個店主比左個file我都update唔到
我估9成未出,我send左email問Harman Support,希望有回音
無位放subwoofer
想一條過預3-4k左右買邊隻好?
睇netflix用為主
sonos beam, sony x8500, denon s216呢幾隻好唔好?
8500可以直接foul
近排好多師兄話 deon s216 CP值好高,唔使sub都夠bass
唔該C輕,佢個價錢真係好底,但係要用 WeChat 果道我有少少保留,所以仲考慮緊,如果可以唔用就好。😰
咁用電視 Netflix app 嘅港行BAR 9.1朋友今日一定好高興~
S216要睇你咩電視,我見幾個用三星既巴打都話有delay問題,我同另外位用sony既都無依個問題
想問下demon S216駁唔駁得擴音機
點解?我考慮緊8500
淨係知有位駁sub 仔
有個好弱智嘅問題 但真係唔識
我本身用緊lg 電視 都有四年貨仔
但個soundbar壞左
咁我想換個新soundbar
係咪我電視舊都唔會影響到佢嘅音色 ?
其實我依家諗緊Q70t 定係s216 多左個sup仔 係咪真係差咁遠
即係update唔到?
國行同淘寶都有分別?
另外想問下點解要用WeChat先連到WiFi?
我會揀Q70T, 因為support atmos, 有appleTV 4K 加一堆戲support, 仲有netflix
啲人聲差到
話就話soundbar既缺點係人聲姐
不過佢真係好矇
試聽個時個sales仲特登只係播啲打鬥場面
要我叫佢先肯播啲對白場面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞