Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
Sonos arc
有冇人知bose大概幾時會出新?
美國官網出咗300嘅Pre-Order
但係香港呢邊未有
你連到wifi未先?
要用wechat個app計wifi,之後就用到
唔得就rest部機先
Hold 機身power 同 input制10秒
岩岩先發現自己部電視唔係earc
其實係咪好大分別?
Thanks!
Sony嘅話arc好過earc
我部x9500h最近又無eARC問題, 唔知係咪update左firmware
eARC可以傳到無壓縮dolby同dts音效, ARC唔得
通常都可以向下兼容, 以我所知唔得ge係壓縮版(DD+) atmos 同無壓縮版 (TrueHD?) atmos 唔可以兼容
sn7cy 同yas209 比較, 邊款比較好?
H機可能好啲
我9500g個earc 睇Netflix 同YouTube 都聲畫唔同步
hi, 我都睇緊sounbar,想換左條贈品,睇緊入門atmos, 三星3.1.2 q70t + 後置價錢好似幾 reasonable.大家點睇?
有apple tv 4k, 睇netflix , 打機
hw q70t 有冇巴打用過?
咁就好了
重點係同咩比較, 好似話要出到效果要入埋後置, 成套先5千幾, 玩到atoms 算好平
你直接用TV apps睇❓ 用apple tv 出sound bar 再出返電視係咪無咁既問題❓
用tv app呀
唔肯定用apple tv 得唔得 點都會經過earc
除非買個盒可以聲畫分開hdmi出
如果由apple TV 出,先駁sounbar 已經拎左atmos signal 再駁返畫面上電視就唔使eARC /ARC❓
又係啵
屌 柒左
但係買機要過到老虎果關
之前話想買apple tv 睇戲 佢已經話Netflix 無得睇咩
最難fix 係海關
搞緊手續2 channel 而家唔敢亂講嘢
天空channel? 自己另外再駁嗎❓
唔係呀 另外玩兩聲道聽歌
cambridge 木箱❓
又係空間殺手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞