Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
2 channel 認真玩amp玩喇叭
屋企夠位擺書架喇同amp
頭先去左av奶問jbl 9.1,做緊特價8千9百幾,不過全線冇貨,亦都冇再show出嚟,月尾可能會返貨不過都係要訂,950t就10000左右
三星後加後置都好似好缺, 又話經濟唔好既, 成皮野都斷曬貨
頭先都有多口問,佢話***950t 一定好過jbl 9.1
三星2020 系列我見出面嗕啲review 好正面
仲正過jbl 9.1?
950T 我見啲開箱唔使cal 已經出曬效果
明白,咁要現場試下先

但如果jbl有淘寶平三千,又好吸引
其實***太多型號唔知點分
有無人可以講解下
我無咩筆直, 睇Q70T +後置ja, 有錢直上950t
Ching 我都經淘買咗條,但後置喇叭舊電好似有問題,soundbar show rear speaker battery low,插上soundbar 閃紅燈幾分鐘後就轉白燈跟住過幾分鐘白燈都冇埋,朝早插到夜晚拆落嚟睇一陣soundbar 又顯示rear speaker battery low, 想請教下你有冇呢個問題?
我用足兩日先無電啵
佢差電係有啲慢但應該唔會去到你個情況咁渣
你同左淘寶個邊講個後置有問題先
之後自己再test下
撳實mute掣5秒再撳atmos掣
佢會show個後置speaker剩返幾多%電
你試下插住差到100%電先再蚊出黎用
睇下用到幾耐

差電個時個白燈係會熄
熄左都差緊電既放心
今日我朝早8點充到夜晩7點, Test 電量show Battery L_20 R_20 係咪代表先充咗20%?
係指個後置speaker得20%電
咁好唔正常喎!!!
似係差唔到電
你有冇試過唔dock落條主bar, 駁線就咁差隻後置?
你試下一隻用線差電
另一隻dock落主bar
Dock好之後再撳低少少個後置speaker
然後撳後置speaker個開關制
見到佢著左白粒之後先dock好佢差電
好似主bar同後置speaker同時會著白燈
我今晚返到屋企confirm你係咪咁

我平時差電差十零分鐘到就有10%
差一晚會去返100%
尋晚試左差電個時只有後置speaker著白燈
我蚊左出黎打算用咁啲電
今晚再試下
soundstation7

廳用緊harmon kardon
房電腦係nakamichi

分別係有但平三倍幾價錢
多謝Ching 回覆,試咗用USB 接插頭叉,2 隻rear speaker 都充到100%,咁係咪代表主bar 叉電有問題?
充電位會唔會污糟左接觸不良?
咁你覺得*** Q90R 岩唔岩打機用?
冇聽過Q90R
開箱通常都係試歌試戲, 甚少試打機
R 好似係水, 有harman 認證, 但香港好似出曬T 普通版
點解香港無行貨? q90t/ r有咩分別?
咪話R 有harman 認證, T 無
入門級買左sony s200f 有無買錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞