Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
我通常都叫佢哋揀F1
因為記得上網啲人都搵呢套試
Q70T有啦 今日行咸片生活有
反而60T唔知邊度有
邊度F1? 我聽日又叫佢試先
Formula one drive to survive
呢套好似係有atmos 記得上網有YouTuber用佢嚟試
thanks.
sony ht g700 同 samsung q60t / q70t
邊款好d
另外見依家 sony ht z9f 好似同 g700 差唔多價
係咪值得上埋z9f
我都淘版,個file 放入USB, 入update mode 就show No Firmware
G700係3.1 無左向上反射喇叭,應該天空聲道效果無咁好
Q60係傳統 5.1, 無atoms, Q70有3.1.2有喇叭向上反射, 同有atoms
想買淘版g700, 同港行有無分別架??
有咩最慳位又靚聲Soundbar推介
電視櫃細到嘔
講開S216, 知唔知佢3.5mm 識唔識有聲就自動開機?
我都係
再搵個老闆佢就唔再應我
搵左Harman Support佢又話無release file update
只能夠通過wifi update
我見過啲幾十尺廳十隻喇叭,仲要有少部份明線,老實講除非一條友住,如果唔係我覺得都係棧攪

我自己黎緊裝修本身想一次過攪吓啲位放喇叭,但都驚俾側根果件問,佢肯定寧願俾多啲位件細嘅擺玩具好過擺我啲玩具

本身唔熟AV 嘢,係以前細個屋企有套5.1組合,原本都係諗住整啲入門嘢玩吓,上網 search完發現好似唔再興5.1套裝,多數轉玩soundbar,再睇睇外國啲友就發現好多器材撚
應該只有HDMI ARC/EARC 先有這功能
得個百幾呎廳 玩5.1 又迫
加上比你用到靚野 開勁少少 又比屋企人/鄰居嘈
其實SOUNDABAR夠做(可能我要求唔高)
最後係咸片度買左Q70+後置, 佢最平5090
其他連鎖真係後日試同你, 真係傳說中既youtube 試atmos, 問佢兩問先 用netflix 試, 但又唔識駁hdmi 用光纖, 最後都係出唔到atmos,
一間就講明無得試atmos, 跟住播twins 啲歌
最後去咸片問佢一試就出到atmos, 仲要最平, 但無貨要等到月中, 即仆取
有無聽q60同yas209
無試, 咸片多人到街市咁, 問價都等左幾個字
你嗰間有q60?
我行左兩間都冇 都唔知邊度有得試
無q60, 百記反而有,但佢啲sales真係乜都唔識...
尋日都係百記試 同一情況
打機唔係電競果類?
恭喜Ching終於入手
如果想比較下有同無atmos 嘅分別
Netflix 可以試玉子嘅第一幕係山洞入面講嘢
我果陣番到屋企試完就覺得atmos 買得值 真係有分別
試環繞效果就蜘蛛俠第二集係工廠同啲illusion 打果幕
巴打如果唔連後置幾多錢?
個 subwoofer是否真係唔太掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞