Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
我初頭都係二選一咁諗左好耐,不過一諗到Y記都出左4年,支援格式又唔夠AMBEO多,AMBEO天空聲唔錯,後置麻麻,聲底其實真係Y好啲不過一定要加SUB仔,反而AMBEO本身底音夠深厚,當然你中意睇Michael Bay緊係加返比較好,呢支真係Soundbar頂黎唔洗再煩

利申用左半年暫時都幾滿意
宜家先入手Ambeo會唔會太遲?個spec都成兩年前,其實想等Y記出5600既後繼
咁啱搵緊soundbar
巴打放左未?
未 留tg傾?
唔該想問下最盡1000-1500$Budget Soundbar有咩推介
放房用,想用黎連藍牙5.0既turntable同埋電腦打機用
暫時見到Creative Stage 2.1 High Performance Under-monitor Soundbar
幾抵玩但係得藍牙2.1
如果唔係就creative sound blasterx katana都幾岩心水
直上atmos啦
想入手,有無人知出左bug fix未,唔通要買apple tv 再駁電視
一早冇左個問題啦
我#360已經貼左圖
JBL 9.1 + samsung q70r電視
開心使用中
想問下巴打個後置電量有冇問題
好似話會走電
未試過多過兩日唔差電
日頭聽歌會插返落主bar
所以冇呢個問題
新手一問
兩年前屋企人買左LG sj8 番黎
但話唔岩插,所以都係拎黎駁下藍牙播歌就算
但而家想睇下點樣可以駁到落電視,研究左陣都唔識,所以想問下大家
電視個hdmi位無arc
用5號位駁咪有聲
最後買咗Denon 216,啲低音好滿意,仲覺得重咗啲添,唔明你地點解覺得唔夠可能屋企細
ching放左未?
但電視無5號位個隻頭
係咪玩完
買個光纖轉rca嘅接駁器唔知得唔得
平時睇電視較movie mode?
順手問句 其實唔介意用兩個遙控既話 係咪hdmi out 插是但一個電視機既hdmi都出到聲?
TV,不過人聲好似細細地,睇電視我有時唔開soundbar
要兩邊都支援arc/earc 先得
即係得光纖線/RCA/3.5先做到 隨插即用?
(以上係咪得光纖先做到解碼 DOLBY/DTS既音源訊號?)
解碼唔關事 係睇條soundbar或者av amp
正路啲線係即插即用 但用呢啲接駁方法睇電視時 電視同埋soundbar同時出聲 所以要人手mute左部電視
唔介意呀,但試過唔work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞