Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
想問下大家q80r會點樣setting?
琴日岩岩收到
對後置我較到+6先大聲啲

另外唔知點解連唔到去手機app
無HDR姐,有4K

Youtube暫時得d demo 片先有hdr,影響唔算好大,自家制d youtube original 無中文字幕,睇左陣無心機追
好似有discount 先係
最好問實價先好去
可能呢幾日買,二選一嘅話你地覺得Denon 216好定Yamaha YAS-109好
出去聽下,唔駛怕醜的
想問下如果無earc得arc 係咪都照出到Netflix個種atmos ?
我有search 過好似話Netflix個啲就無問題,或如果真atmos 個啲就唔得,不過唔肯定
自己去聽先知架
一係YAS 209 近三千有低音
一係天龍216

利申:我都買左216
CHING最後出唔出到ATMOS

我用圖片答你
就咁駁電視,無駁外置device
推多次
成功直駁電視出atmos
我部電視係***65Q70R
集運用get u, 運費$255
Soundbar買左¥5488 x 1.1 = $6036.8
$6036.8 + $255 = $6291.8
總數$6300有找
q70r 有冇earc 架?
最理想買枝聲壓計播rest tone自己cal
唔係嘅話就憑感覺
Up front同side 較大啲啲都唔怕 效果會出啲
有無人Sony x95g駁Q80r soundbar 會有聲畫唔同步嘅問題?同埋出聲啲感覺好唔離箱
已經換過幾條hdmi同電源線都一樣
我覺得睇戲216 好過109
聽歌唔知
其實如果唔要Alexa o個d 可以直程諗108 慳返幾舊
我係你未話得之前已經忍唔住買左
試左個woofer覺得就咁5.1先正
入手一個星期, 最初都係貪方便慳位,
不過呢家好後悔, 因為內置sub真係好弱雞
伏已中
以我所知冇
***要2020既電視先有 姐係t系列
AV入手一星期, $2140入$1500出, 有意留TG
Sound bar 6千蚊價位係咪***q80r 最好?
咁快到手?
定係去左試機?
個subwoofer真係好正
我係廳聽歌
房入面都聽到um um um啲bass聲
講緊只係用緊lv3,最高係lv5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞