Soundbar的決擇,求解答

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
如果$1200 bose solo 5 抵唔抵屌
見評價一般 但係用2千幾同級黎比
但個size 幾岩我 我比電腦用

原本睇緊 creative stage /air
但聽過一次stage 好似都幾矇
係咪因為無90r 行貨 所以80r 算?
有budget有位就一步到位啦
睇netflix ~2000 邊隻好
atmos最平要幾錢?
師兄們,如果只係聽歌多同埋個廳地方唔大係咪sub woofer唔係好需要?

本身想睇下Samsung HW-Q950T.

聽歌又好 睇戲又好 有個.1 我覺得相當重要

啲鼓聲 大提琴既低音
無位放後置 就q80r 或者同q950t 差唔多價既sony st50 或jbl 9.1?
有冇人用緊Sony ht-x8500???
電視用q95t想配呢個soundbar
yas-109
s216

2k黎講呢2條比較熱門
睇你幾錢筆直 空間細 從來唔係問題

比夠錢 點都有返一定既效果比你
前年喺日本買咗𝗦𝗢𝗡𝗬 HT-Z9F
果陣係咁啱特價$3000有找
聽 Music 聽MOOV 都ok, 最好揀番music mode
打機睇戲我就用cinema mode
最好配埋個無線後置,空間咁爭好遠
尤其套戲有ATMOS
我見你都睇q950 諗住你筆直都算鬆動
頂我年頭買連後置要過7千, 你買到咁平
後置我擺左右後方20度左右(梳化貼牆)
有無人用hw q60r? 覺得點
定yas209好啲
大約人身後2邊都得,總之cover 到你想要嘅位置同角度。因為佢可以set 距離
所以有時去開日本留意特價買係最好
航空公司都冇收我extra charge
香港食水深
其實我唔識分
Smasung果幾條其實邊條最好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞