微辣導演:當年金像獎將最佳電影頒係十年係敗筆!十年呢套戲只有政治,没有電影 !

769 回覆
88 Like 2154 Dislike
事實係綜合評電影嘅角度十年真係失色,但對香港人一定係滿分
外地人評十年一定係彈多過讚 可惜連衛兵就係咁
老老實實 第一眼睇到標題 首先諗到嘅係 我唔識電影,我坐等識電影嘅巴打出嚟講下佢講嘅嘢啱唔啱
好心你班人唔好一見到唔啱自己意思嘅嘢就起曬鋼
樓上comment嗰班睇咗段片未?
定係睇完個標題就沖曬出嚟屌鬼
咪係lo,以戲論戲都有得屌,咪帶風向啦
睇片pls
只有政治,沒有電影,愈來愈似大陸,淨係播戰爭片,中共奮鬥片
睇嚟同微辣合作間衫鋪應該無下次
中立 = 藍
跟據多次民意調查, 極少藍絲會話自己係藍,
大部份都話自己中立
其實佢又無講錯嘅 以事論事姐
人地從電影角度出發評論 你地成班小粉紅咁focus人地一句就起勢屌9人
正如我地唔覺得每年奧斯卡攞獎d戲好睇 唔通影評人又屌返我地轉頭?
呢個po最有價值地方就係邊個冇獨立思考能力一目了然
Sorry
有咩好戲推介
完全唔覺得佢角度有咩問題,又係child登仔盲反post
不嬲班友質素都冇咩分別 差在冇俾人洗腦
全世界口音都要同香港人一模一樣
成日話人口音話人狗,講惡冇嘢惡得過連登仔
呀sorry,連衛兵
十年係比香港人睇
而金像獎係香港人既獎

岩數
另一個角度睇佢地一班後生做到一個channel係出到國
影響力分分鐘大過當地電視台
都幾值得欣賞
太多連登仔淨係睇標題,所以先咁易俾打手帶風
柒少陣啦你扮撚曬嘢咁 乜鳩拍攝手法只係手段
睇到呢句已經知唔使討論落去 on9仔一件
呢到屌佢既究竟有幾個真係睇左佢講乜
收皮啦垃圾
編劇黎
正常咁評電影,當然主題同表達技巧同樣重要,但十年主打本地我作為香港人覺得技巧失色小小都可以接受,但外地人無對香港有特別感覺自會放大其缺點再加上內容主題亦並非主流電影題材,所以有影評人認為十年唔係好電影絕對唔出奇,係連衛兵唔可以理性討論,唔企同邊就即刻上綱上線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞