微辣導演:當年金像獎將最佳電影頒係十年係敗筆!十年呢套戲只有政治,没有電影 !

769 回覆
88 Like 2154 Dislike
最佳電影真心要引人香港人共嗚 所以比十年先係最好
佢都評戲姐。。郁啲就話人同啲小粉紅有咩分別
乖啦好冇
你哋同班小粉紅有乜撚嘢分別 好撚丟架
以戲論戲都唔會話敗筆啦。你會唔會話1984,animal farm 係overrated?

樹大招風同十年個取向都好唔同講真,我唔覺得公道喎
今日終於有時間聽晒佢講乜,覺得佢就電影手法、藝術角度分析得幾中肯,唔係為踩而踩,其實無乜嘢,唔使下下
上綱上線咁敏感,至於金像獎咁耐以來嘅評選準則大家心裡有數咩志明屌春嬌咁嘅撚戲,嬅嬸都有女主角攞,笑下咪算囉
好耐之前係netflix睇,睇到一半頂唔順熄左,如果入戲院睇真係會嬲
收皮啦,澳門人會唔明?
單係方言果個故事我地我地澳門人同你地香港人已經係共同體。被你地鬧果個片片既澳門人先係前幾集話會堅持用廣東話拍片。

對e套電影最有共鳴既我敢講除左香港人就係澳門人。成套戲我都好想喊好嬲又好無力好悲傷。但無可否認製作水平係真係低。
到底屌佢既人有無開條片聽下佢講咩先?

人地唔係反對緊十年帶出既政治思想,
只係講緊十年無電影元素(語言)係裡面
明明人地只以戲論戲,用埋樹大有招風做比較

成班衝出嚟屌既人亂屈對方講既野
無睇清楚就嘈,唔怪得咁易比人帶風向
佢話一套電影唔係電影已經唔係一個禮貌嘅言行。

水平低嘅話,咁你客觀定義咩叫高
唔好諗住用定義黎拋人啦
觀眾有眼睇架,雖然唔係個個都有水平,但係好睇唔好睇,轉場連唔連續,燈光果d唔識電影既都睇得出啦
你要從電影角度講直情唔應該擺十年入去添
咁而家你睇樹大招風會喊 定十年會喊呀?
講緊既政治環境 意識都唔同 根本兩樣野 兩套戲都講政治就要同一水平咁比較咩

佢感受唔到就係感受唔到 屌佢澳門狗扮訓仲有人撐叫微辣敢拍一條講香港呢單野先講啦
收L 7皮喇微辣
點都唔會「沒有電影」
標題帶風向
手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞