微辣導演:當年金像獎將最佳電影頒係十年係敗筆!十年呢套戲只有政治,没有電影 !

769 回覆
88 Like 2154 Dislike
開頭以為佢對電影好有深度見解 但開左youtube channel之後 睇佢講解d戲 廢撚到傻
講鎗火果到 只係係咁講咩呢一幕帶出主角點點點 各人企位好有層次鋪排 睇完都唔知佢想點

講電影我睇sam先生好過 佢講無間道好精彩
[size=6]没[/size=4]你老母
十年讀到變左實連 我真係覺得不如學下點讀先啦 學人評論
金像獎係香港頒
你啲澳門人收收皮先啦
之前有睇過少少,啲懶音衰撚過弱智
有冇諗過拍攝手法只係一種表達方式
手法再好拍堆唔關事既shot又可以拎獎?
有時簡簡單單都可以好優秀
唔需要話有好多花款既

純個人感觀 開放討論
佢邊度講錯?

黃嘅政治片就唔代表一定係最佳電影㗎嘛

理性少少啦香港人
政治電影都係電影,證明佢條友唔撚識野
sor禁錯負評

微辣死全家
佢講得呢句說話就知已經救唔返
五毛?
政治唔正確既野唔俾講
已封鎖會員 - 精密而周詳
呢隻係5毛狗,大家睇路
雖然佢都叫有小小理據
但佢自已拍果d微辣鳩野

尤其我覺得十年又唔係無電影元素
值唔值得拎最佳電影就好明顯圍內人仕既一種表態
特別唔輪到你呢種抄人野既所謂導演去評論
先唔講你d野低唔低能都好
至少有d片唔好成條橋都抄人
老實講單論電影拍攝手法運鏡色彩等 唔講其題材及政治取向十年的確算不上好電影
但一套好電影就係應該包括埋背後理念及想帶出嘅意思同信息
某程度上條友無講錯 平時冇乜睇微辣班傻仔 但都特登睇左呢條片
總結就係十年對香港人嚟講一定係神作
但對其他無同感嘅野真係比普通更普通
老實講單論電影拍攝手法運鏡色彩等 唔講其題材及政治取向十年的確算不上好電影
但一套好電影就係應該包括埋背後理念及想帶出嘅意思同信息
某程度上條友無講錯 平時冇乜睇微辣班傻仔 但都特登睇左呢條片
總結就係十年對香港人嚟講一定係神作
但對其他無同感嘅真係比普通更普通
睇呢到d留言,同d小粉紅有咩分別
啲人會唔會「以戲論戲」One Flew Over the Cuckoo's Nest
唔好計政治因素,呢套戲只係五集愛回家擺埋一齊

配樂、特技、故事、剪接全部都真係好麻麻,更加唔好講演員啦。

即係佢係一套好黃嘅電影,但咁唔代表佢係最佳電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞