微辣導演:當年金像獎將最佳電影頒係十年係敗筆!十年呢套戲只有政治,没有電影 !

769 回覆
88 Like 2154 Dislike
我唔係回你wo
講人身攻擊係回緊上面條友呢句:正宗鳩吠友
成條片二十分鐘淨係CUT呢2句?
唔洗講前文後理? 一句講解都無? 咁以後出po淨係打標題加秒數得啦
樓主標題黨+引戰狗
釣左成班連衛兵出黎
政治不應涉及太多政治
你咪wo wo 咁鳩吠緊囉
Good dog
我講緊你回我第一個喺道留既cm 嗰個cm其實已經講左電影最基本既元素同各自既重量
口音啊認真了解下咩叫懶音先啦ching 佢係鬼因為講嘢快同因為方便而變咗本身個音啊
唔鍾意微辣+1
先唔講微辣班演員個樣甩皮甩骨
D19字幕一次就好玩, 次次都咁真係好老尷
斷章取義
啲濕鳩垃圾片
短到得個幾分鐘
編劇嚟喎
係鬼導演
十年真係唔好睇丫麻佢又冇講錯wor,佢唔係反對十年想講既野,而係以電影既角度去睇係真係唔合格。
唔好再將政治政治化啦
懶音就算唔係口音都唔會係懶音囉
姐係你同意「十年係政治宣傳片唔係電影」?
只要補句樹大招風更好,「十年係政治宣傳片唔係電影」就成立?

https://youtu.be/LD-Qs8cS2_E
微辣死抄狗
係到學人評電影

係人都知十年攞獎係一種咩嘅象徵意義
仲諗住用以戲論戲去包裝真係好鬼肉酸

Btw真心唔明一個係咁抄橋聲名狼藉嘅channel 係可以越反越紅
反而俾佢抄咗Channel就唔會彈得起

即係OMDB繼續存在都係一樣道理
on9?

愛情片只有愛情,沒有電影。
動作片只有動作,沒有電影。

微辣啲垃圾,拍愛情動作片都冇人睇啦。
的確,十年喺電影語言,場面調度上真係唔出色,嚴格啲嚟講甚至係似學生作品。
但係入面嘅信息,時代背景又好撚勁,回應到時代,觀眾共鳴又強,引起社會反思又做到。
我諗個爭論位係去唔去到金像獎最佳電影水平呢,我個人覺得又真係差少少嘅。

利申: 睇自焚者喊到仆晒街
咁你係啊嘛呢個事實
同埋你係咪盲呢句係我講 但係你又走去覆其他人
明佢想表達嘅意思
但唔同意十年淨係一套政治宣傳片囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞