微辣導演:當年金像獎將最佳電影頒係十年係敗筆!十年呢套戲只有政治,没有電影 !

769 回覆
88 Like 2154 Dislike
就算唔講立場...十年個水準都拍得住無間道
係咪要落場跑馬先可以講馬
同埋人地係編劇唔係導演
Come on man 唔好人講乜你睇乜啦好冇
如果第時佢做左金像獎評審就真係家門不幸。 但睇《十年》既 前曕性就已經贏哂啦。 邊會無電影成就。
留名
唔係呱師兄
你吹到咁撚大點幫你兜呀CHING
拍過咩大作出黎分享下
垃圾微辣,拍埋d難cap又賣晒廣告,眼中只有錢,另一個飛夢影劃好睇好多!
佢冇講錯喎,垃圾戲黎
我去聽方力申首七年好過
垃圾post
我唔認同 我認為十年完全係復仇者聯盟個水準黎
佢話近幾年最好的係樹大招風

可以係以戲論戲,但未至於一文不值
睇微辣都戇鳩
好似得連登先會追住微辣黎咬 一有反對聲音就屈人請pr 屈人打手
其實佢嘅論點係淨係睇到十年得政治 無其他出色嘅嘢
相反樹大招風就又有政治 拍得又出色

好似無話過唔可以帶政治
連登仔唔睇內文
標題撚
係咪要落場跑馬先可以講馬呢句真係好撚on9
咁係咪事但中三畢業既去SpaceX或者NASA屌柒班工程師做咩唔燒煤黎推火箭,其它人都唔可以駁佢?
引用四維出世嘅講法,十年係技勝一籌,有種技藝叫做勇氣
你咁樣講又唔岩喎

我講緊係人地工作的確係同戲劇有關
你拎中3同整火箭比?

呀大佬你要駁我你都搵個好d既比喻啦
但佢講中咗2020年有國安法喎
你澳門做唔做到?
拍得住The Godfather
所以個argument 都係落返去評論者同埋被評論者水平既差距
咁你樓上咪講緊呢個編劇係nobody,同拍商業電影既導演水平差太遠囉,仲唔明
平時就識笑人澳門狗,宜家就沖晒出黎咬人 睇都唔睇下
呢條撚樣好似係負責微辣啲劇本

你就知佢咩料啦
要扮戲精呃下老板,呃下飯食

你知full time 編劇真係好難撈
比人交下戲啦
https://youtu.be/bvlQBhGyyrE

條撚樣呢啲作品都好意思拎出黎講戲
小學排畫劇啲對白都高質過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞