[討論] BNO移居英國嘅財務安排

1001 回覆
222 Like 228 Dislike
唔係講緊雙非咩
咁都未係bc
佢講緊果6年入面生呀嗎
咁係唔係一過6年 係6年生既都有番bc
分開兩地6年,變高齡產婦先生仔?都唔係人地俾bno visa既原意
點解唔兩個去生活,同生小朋友,簡單好多
我呢個計法係有自己車
大約一個月出街食一兩次飯咁
計埋NHS 呢啲立雜野
亦都預鬆咗少少
唔係冇本事唔好走
而係亦要有膽量
單身寡佬可以 nothing to lose
但係一家大細就唔係
一定要計掂條數
無得太空人㗎
除非你離婚,或者另一半死左
如果唔係一定要兩公婆同小朋友一齊過去英國
我知好多媽媽諗緊宜樣野 同埋諗住自己搵到野做個老公同仔先去英國
真係黑人問號,唔知佢地點安排呀仔番學放學同家頭細務
On撚柒鳩,人哋個visa係著草用,你班契弟著草著到半份身家擺喺度收租
屌你如果覺得層樓會keep住收到租啫係其實香港運作如常,咁你著乜撚野草,太空人仲on9
我覺得用5+1一定要成家過去個配偶/仔女先可以有visa囉,再者真係唔明點解d人會放心太空人
英國4歲上preschool, 5歲小學叫做year1讀public school唔洗錢
除非你用香港果套,2歲就要佢開始番學
但就算你用宜套,你兩公婆都係洗成份人工落去個小朋友讀nursery果到
我唔諗住比佢讀nursery, 老婆湊佢平時去下公園森森去下圖書館去下教會聚下等佢開心下
英國移民政策一向係要全家去,你俾2000萬投資移民都一樣
去英國其中一個原因就係唔想小朋友讀書咁辛苦
所以應該會跟返英國適齡返學先返學
不過都係擔心一人工作收入唔夠cover
public school 要比錢嫁
雙非就算響英國生仔,都定唔會有BC
好呀
咁我send啦喎
你會員名+會員id仲有你之前個YouTube channel,好冇?
仲唔快撚啲
得未呀diu你老母
哎唷唷
好京京呀
咁急做乜啫
你大把言論我仲cap緊呀鄉土ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞