[討論] BNO移居英國嘅財務安排

1001 回覆
222 Like 228 Dislike
lm 學嘢
bno住半年就有投票權
醫療係揸任何長期簽證都要比IHS
你個冚家剷真係完全對得住你個名「厚顏無恥之徒」
記住keep曬會員編號、開過咩post
再俾mi6起依條友底 (軍情六處既全球通緝能係地上最強),
等佢係英國住夠5年返大灣區集中營
咁又係
快D學雜總加速主義玩爛度逃生門,齊攬炒
香港人係地球上,數一數二玩爛優良制度既高手
學d支那女人黎香港咁咪得。
結婚嫁個鬼佬,跟住6,7年攞到居留再離婚咪可以申請隻狼狗過黎囉

呢條橋啱曬你呢種人啦,用個閪換本護照抵到爛啦。呢6,7年靠個鬼佬養,再絕d分埋佢身家
啲老公/老婆唔想走
自己想走嘅 我建議離婚揾過第二個
我開始明白點解離婚率咁高,
價值觀唔同真係好難相處
仲要有人諗過為本護照搞到假離婚
有心留底嘅,學英文,盡量留响英國,呢啲最基本都唔做就扺俾人踢走啦
反正另一半要唔走點都唔走 逼佢做乜?
放生大家咪冇煩惱
上面個咩醫護老公仲有雄厚身家分
去到唔怕冇錢洗
你唔係人地國家住,就唔駛係人地國家交稅
睇呢到班畜生討論 以為去咗香討
試吓叫住英國嘅frd幫手翻譯比當地英國人睇先 唔知佢哋見到呢個post又逃稅又R福利會點呢
一定要
等英國政府睇下點vetting班仆街
可憐英國人仲以為咁係比香港班高質嘅人嚟當地
點知引晒香港最仆街嗰堆港蝗湧入去 我諗不出五年嗰邊會有大量假結婚
得!離左婚就得!
果一個年年交稅,又過到入藉試,細路跟著有bc
咁你呢大舊錢既回報咪係你income 囉
買樓、合法地減低稅務,呢啲無人會批鬥
講緊話要做太空人,離婚拎BC再結婚,番低香港層樓收租又要諗方法唔交咁多稅呢啲先係問題
搭單問吓 有台灣護照用bno轉bc 需唔需要放棄台籍先?
代要阿媽去時一齊去,唔係佢拎咗bc先申請你去
根本果d人係當移民心態,聲大夾惡以為好有道理咪又係靠5+1移民,又唔記得自己點解可以靠5+1走,有少少錢以為自己好有本事,咁撚叻你比2千萬一個人頭拎passport啦,都on lun 79.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞