[討論] BNO移居英國嘅財務安排

1001 回覆
222 Like 228 Dislike
你咪試下咁樣同英國local講
香港交稅 建設香港 關佢撚事咩
未入藉 淨係拎咗5年visa 喺香港啲租金股息收入都要交稅? 唔係咁撚惡下話
笑撚左
交稅比hk但想係英國有福利
單身真係好
WH其實計唔計埋入5+1?

諗住以WH身分過去先,以BNO身分搵FT感覺上好似難啲,有啲擔心
只要係uk residence就有責任
你可以選擇唔去

These are reasonable things to ask of BN(O) citizens, and BN(O) citizens will need to ask themselves whether coming to the UK to put down roots here is the right choice for them. It is a choice I am making available and I welcome warmly all those who decide to take it.

PRITI PATEL
only 10years long residence route
On9 有錢係香港買樓仲洗乜諗咁多嘢
唔好去囉 好惡呀 咬你呀
大空人大法唔使諗
條款寫左要whole family
離婚都唔得,否則6年後入唔到籍total Lisa
配偶一方死左就可以
唔好諗住玩tricky,無得拗無得爭辯,唔係同我,係同英政府
莊閒都唔識分
點解唔關事,bno你唔係港英時代出生你會有?你都係靠依個關係移民
我唔係話英國官方,而係你呢句野唔合邏輯
係呀 衰左冇得續visa就翻hk
好有廢老feel
希望你係假膠
香港人: 咦 死咗就得 ? 有得諗 !
真心如果按年紀睇貢獻多少好無腦既諗法
正確黎講英國唔係睇年紀
係睇你交過幾多NI
btw, lihkg都係假設上咗年紀=廢老=去英國晒氣
正解,我就放緊樓喇
銀髮族變condom
有冇人諗住過去讀書可順便轉行?
過左三十歲又要照顧家人,驚搞唔掂咁多嘢
開頭果位小姐係問如果佢老公太空人, 佢過左UK後生係乜情況, 好似係, 除非我睇錯
你想轉咩先
我有bno啊,但拎bno過去WH計唔計5+1?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞