[討論] BNO移居英國嘅財務安排

1001 回覆
222 Like 228 Dislike
呢個係另一個policy,只有18歲以下係英國連續讀左10年書先可以申請,當然仲要符合逗留日子等條件

其中一位家長可以申請過去照顧小朋友,但唔可以做野,如果用到依家既BNO policy應該可以。
咁撚巴閉話人係小朋友咪又係要靠5+1方案移民,唔好唔記得點解會有依個著數
無人迫你去架
咁辛苦咪留係大灣區囉
撚樣
你去到英國有5+1都係因為你口中所講個班無樓無錢無仔女既後生咋
唔鍾意咪去大灣區囉
移民都諗住投資炒樓
CHING有能力搵到12M都諗唔掂?
你留返係大灣區啦撚樣
叫英國比埋錢養你好唔好呀
點解要罵我
我問緊規則問題
無偷無搶會交稅
我連問個問題都要俾人罵
我識既香港點解會變成咁
我會走,40歲單身已破產,年尾解破。nothing to lose,唸住拿番MPF舊錢過去,上天比多次機會我重新嚟過。
到時美元脫勾
一蚊美金要十蚊兌(參考八十年代數據)
1太空人 英國好似講明唔得
唔洗,六年後你老婆都同第個瞓緊⋯⋯898
香港搵錢唔洗識任何野 識買樓就得
過到去就唔係咁玩法
係由申請到visa開始,就所有海外收入(包括香港放租既樓,股票)都要俾tax?定拎左bc之後先要?

遺產果啲又要點計?以前聽人講英國要俾好高遺產稅,如果老豆唔申請visa(但有bno)走左,俾我 而我用bno拎左bc,係咪要俾tax?
有哂你要既資料
https://www.gov.uk/browse/tax
買股票投資我覺得接受到,前提係要交足稅
係 又要移民拎人地自由同社會福利
又唔想交稅俾人賺

屌你老味你成家留返喺香港咪有錢搵
呢個唔係只係irl要求?有人話入籍係90日
入籍前個12個月 90日
班人根本就唔當係走難,既然唔覺得要走難都唔知去嚟做乜,不斷講嗰到人工低稅高,講到赤貧又剩,我又真係無聽過英國係赤貧國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞