[討論] BNO移居英國嘅財務安排

1001 回覆
222 Like 228 Dislike
你所講既一大舊錢係幾多先?
二百萬英磅搞投資移民咪得囉
駛鬼諗咁多
當然啦
即係純粹你係有錢, 所以入藉前後都一定唔會拎到政府咩錢啦
若果小朋友讀寄宿學校,70萬夠一個小朋友讀2年書咋
你一家4口apply 要一齊去
好似d支那人咁做咪最簡單囉。

揾條英國廢老嫁左佢,隻狼狗係香港返工。6/7年後離婚再揾隻狼狗過黎

本身都無價值觀,唔爭在出賣埋個閪啦
咁人地有能買幾間係度收租實無問題,不過咁有錢去邊都得啦
真係祝你冚家剷
咁有人例如有10m 夠玩6年又有咩問題
每個人自己既決定姐
咁佢問 佢咁答 我咁睇姐
https://www.gov.uk/apply-citizenship-spouse

Ching你岩,我錯,佢呢個3年我中左伏雖然佢話3年入籍,但要5年拎到ILR先
係果邊買樓收租要交幾多税?
梗係讀免費嘅普通學校喇
佢應該想讀垃圾state school
已經講咗樓價同香港普遍人工脫節,供樓/人工ratio太高,有樓既換樓無望,出租樓yield已經好slim,香港老人死,層樓留俾下一代,唔洗買樓,demand無想像中咁高。另一點好minor,大陸講好多次要搞香港樓價,中共一開聲香港深圳合拼(or 其他方法),兩地樓價即刻average。所以我對香港樓市唔樂觀既,你又有咩高見?demand/supply?
你次序錯左
係bno visa 5年meet 450days 之後先可換ILR 1年180日
之後先BC
依家走難, 佢到英國都唔敢左揀右揀
總之好過留喺香港唱紅歌大紅領巾
不過咁,應該計family income既
family income 10皮既又大有人在既,不過都要供35年。
唔係呀 如果想第6年直入bc係
頭5年總數唔多過450日 每年唔多過180日 呢個係拎ILR資格
之後第6年唔多過90日先可以拎bc
男仔係慢少少

佢地pick up得好快㗎

我個女都係唔講唔講,之後兩歲就好多嘢講,不過佢係衰在只講英文唔講廣東話。。。
state school一定垃圾?真心想知
用香港黎比
新移民一年有得拎綜緩添呀
是但一邊有都得
BC 既子女就算香港出世都可以拎 BC
State school 都有ranking
有好多都outstanding
俾200萬磅T1投資移民都係全家5+1,BNO Visa無可能俾你太空人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞