澳洲移民 你問我答 (14)

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
想off topic問下
依家申請working holiday係咪暫時停止審批
如果BNO 唔得 要拎番本特衰護照😂😂😂
雖然問過 但驚緊 曾經係香港因為係行人路踩單車 同無燈被罰款過2次... 都係要上庭 驚影響character tear....

雖然好多人都話唔關事
樓主你好,我30歲想過澳洲讀telecommunication既advanced diploma,條路係咪應該走491簽?
5月尾收到invitation
做左body check
一直未有email做police check
想問你等左幾耐先叫你做police check??
想問下offer letter上面campus location係偏遠地區,但當中2,3科要去另外一個campus讀而且唔係偏遠地區。o甘我成個program算係偏遠地區讀?
10月尾收到invitation
2月做body check
3月定4月做police check
唔明佢講既sunset係解咩
日落條款
lee個policy唔係永遠
sunset date之後就會停
I see
thanks!
唔好意思想請問邊到有寫呢個sunset條款想睇下d details
仲有一年先u grad 想草錢去澳洲讀master但成日好驚未草到錢已經完左個485 5年簽證
條link入面咪有寫
details -> sunset information
同埋上面個巴打咪寫左Sunset Date: 01-Oct-2030
10年咁多
我背景係Hd畢業
$$$$$
telecommunication既advanced diploma
你睇岩邊個Adv Dip?
你既main campus係偏遠地區加上你本身依然住係偏遠地區就ok。
我都可以話你知,唔關事。
攞定無壞,我自己都有四本護照
好似依家offshore既申請除左學生簽證岩岩開始批番之外其他依然全部停晒。
不如telegram傾?
多謝巴打
同女友就黎草夠95分會計 189
睇下邊邊快d
我理解要2025年要申請到485,因為到左2030就冇呢個優惠,會唔會係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞