澳洲移民 你問我答 (14)

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
英文唔算太好 如果努力完都冇7....咁樣係咪邊到都唔使去? 同埋之前問過GPA要2.9...

畢業後過去係咪除左讀msw,就冇其他低少少requirement 嘅course?
只希望491會降低收入要求,特別喺疫情後嘅時間
巴打想問下新嗰個俾香港人既5年visa係咪一定要degree先得?
因為見佢寫once they successfully complete eligible tertiary studies
咁如果我係讀CRICOS認可既diploma得唔得? (間學校唔係university)
感謝

台灣
唔覺得會。
都可以考慮去NT讀個accounting既,夠容易啦卦?
唔該哂
同埋差0.5-1分都仲可以靠讀語言班升上去讀master。
請問下係咪ielts 差0.5-1分?accounting嗰個係咪degree嚟?同埋呢,想問下msw有冇話有啲咩gpa要求?定係我有張psychology 嘅畢業cert 就得?

唔該晒巴打
IELTS其中以科差0.5-1分。

Accounting degree/master都有。

MSW既GPA每間大學唔一樣要求。
想問由我巴,而家student visa係咪批緊啦?
但我申請緊student visa仲卡住左係furthur assessment好耐
同埋佢要求biometric collection係咪一定要?
而家香港個間VFS好似關左
485之前申請嘅
會唔會自動變5年?
定係未講
唔該晒巴打
OT同ST邊科需求大啲 如果係香港讀ST master過去apply工搵僱主擔保難唔難
請問由我巴
依家讀Quantity Surveying Master 或者 Post-grad diploma 邊個省邊間U 評價好、畢業生就業高啊
本身係香港做緊Civil Engineer,五年經驗
諗住帶埋老婆過去讀個書再搵工移民,心知無local exp. 無人請,唔讀書靜計EOI又唔夠高分
我呢個case係咪揀偏遠地區成數高啲?
由我爸想問問本身有bsw degree,所以再讀msw 有啲大學淨係需要讀一年,咁係咪申請唔到post graduate work permit?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞