澳洲移民 你問我答 (14)

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
你畢咗業先申請到485,個5年你可以讀書/做野都無問題

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/temporary-graduate-485
由我巴,我想問語言班係offer programme嘅大學自己開?定係語言學校?
我同你個情況差唔多 又係今個月畢業 (唔係專科)
又係諗住下年2月讀master
依家煩緊好唔好申請485
但係唔攞嘅話又唔知可以用咩visa留低
其實要求咁高
年中有幾多人真係成功移民澳洲?
真係好怕花左5年時間讀啲唔鐘意既野
最後冇得留低
青春又冇
Opportunity cost又高
真係咩都冇
如果讀過2年asso再升讀2年bachelor’s degree
澳洲個邊會唔會唔計我呢個bachelor’s degree?
https://www.homeaffairs.gov.au/foi/files/2020/fa-200500116-document-released.pdf

可以自己睇數據

試就唔好怕

怕就唔好試
多謝
想問下如果有pr..
香港社工degree...咁係咪都要去果面讀返個master socical work先可以做返social worker?
定係考返個ielts 就ok?
同埋果面社工係咪真係咁吃香?
由我巴,想問下讀完語言班上主課,畢咗業都可以註冊拎牌?定係點都要再考4條7先qualify?
人地成功唔代表你都得
人地唔得都唔代表你失敗架
佢個數字好似冇咩意思
原來都有同路人
我係nutrition畢業 master想讀food science
我呢家攞住左vistor visa
聽聞十月先會公怖細節
我驚到時先決定apply 485啲時間會好忟…
入閘分數愈嚟愈高

但攞到 PR 嘅香港人有無愈嚟愈少 ?

話難話難 但一樣有人做到 仲愈嚟愈多

It's about your determination
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞