澳洲移民 你問我答 (14)

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
我04年讀咗個學位,冇攞450返嚟香港,依家再過係咪讀過related master degree 就可以申請485?使唔使job assessment?
1 是的。
2 要TR skills assessment。
護士嘅話喺邊個州容易移民同揾工做?
打算儲錢去讀master of nursing
同埋bachelor讀文科 護士會唔會好難?
唔會難讀呀 搵野做Sydney Mel容易D
MEL有190唔洗Job offer都有PR
Btw歡迎黎Canberra 如果你唔鍾意城市
搭單問 知唔知邊度易搵physio工
Physio醫院請唔少
Canberra?冇local experience啵
Canberra 都有唔少 試下用seeks 搵下 local experience 都重要 不過識做assessment 同treatment就得
唔該
原來mel容易移 我本來唸住去偏遠地區 驚大城市會難移民 你係澳洲讀nursing?placement會唔會好難?
同你糾結既野差唔多
Mel易少少啦 之前係Sydney讀nursing,placement 難度要睇學校
由我巴 想請教下幼教移民
本身係香港做幼教 有四年經驗
26歲 有香港大學degree(但澳洲好似唔認可)
英文一般 DSE lv-3 嚟緊會考IELTS

想請問我應該讀Master會容易啲移民 定係嘗試494去偏遠地區做幼教會更有機會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞