女神異聞錄5 中文版討論區3暨你今日學了九船跳未?

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
有無人知武道心得同魔術素養分別點合最平
排版食左屎

難易度/敵方攻擊修正/我方攻擊修正/經驗值倍率/獲得金錢倍率

SAFETY/0.5倍/2倍/3倍/ 5倍
EASY/0.5倍/1倍/1倍/1倍
HARD/1.6倍/0.8倍/1倍/1倍
CHALLENGE/1.6倍/0.8倍/0.4倍/0.4倍

即係 除左EXP 同 錢同HARD MODE 冇分別 ?

而家HARD MODE 秒住過 ,

打鴨志田 , 一野打到佢紅血

加上錢可以混亂刷BOSS , EXP 都係靠打死神...

弱點攻擊(critical同technical包括在內)由兩倍變左三倍(不論敵我雙方),大家都會容易死啲

裝4粒 神柱 , 同男角有件大幅減低魔法傷害既甲
排版食左屎

難易度/敵方攻擊修正/我方攻擊修正/經驗值倍率/獲得金錢倍率

弱點攻擊(critical同technical包括在內)由兩倍變左三倍(不論敵我雙方),大家都會容易死啲

game over時不能從休息室開始,只能save/load
即刻諗起catherine
排版食左屎

game over時不能從休息室開始,只能save/load
即刻諗起catherine

休息室係唔係改做冇得save?
新手想問有冇野係一定要一周目做左先,去到第二週目會做唔番

可以點回sp ?我去醫生果度都唔見有得買回sp 道具,成日都唔夠sp 攪到要番現實世界

同埋打鴨志田應該要幾多lv 先夠打?暫時有啲卒仔我都覺得好難打

問題有啲多,希望有巴打解答

利申:玩normal, 主人公lv7, 仲喺個城堡揾緊鴨志田

Thz

仲想問點樣先可以打工?
我見有兩三個任務都要打完工先觸發到
錯過左係咪冇得番轉頭?

可以點回sp ?我去醫生果度都唔見有得買回sp 道具,成日都唔夠sp 攪到要番現實世界

同埋打鴨志田應該要幾多lv 先夠打?暫時有啲卒仔我都覺得好難打

利申:玩normal, 主人公lv7, 仲喺個城堡揾緊鴨志田

Thz

仲想問點樣先可以打工?
錯過左係咪冇得番轉頭?

同埋其他任務係咪一樣過左觸發期限就冇得喺二週目做番嫁?

Thz

仲想問點樣先可以打工?
錯過左係咪冇得番轉頭?

落地鐵站睇廣告

Thz

仲想問點樣先可以打工?
錯過左係咪冇得番轉頭?

落地鐵站睇廣告

吉野家要見到太陽塔羅牌先可以打工
大部分人都爆機啦

金字塔

之前有幾個巴打都話金字塔個場睇得好辛苦,我反而覺得呢個場夠光幾正
一開波城堡監獄果度先難睇,勁黑勁眼訓
係 3DS / SWITCH post 睇到:

Atlus注冊"p5u.jp" 同 "p5d.jp" 兩個domain
係 3DS / SWITCH post 睇到:

Atlus注冊"http://p5u.jp" 同 "http://p5d.jp" 兩個domain

又係u同d?俾啲新意好喎

U格鬥
D跳舞?
出P5H啦
打完p5想打返p4g
打完p5想打返p4g

玩緊
打完p5想打返p4g

問到人借PSV.. 但行過信和搵唔到P4G賣
打完p5想打返p4g

問到人借PSV.. 但行過信和搵唔到P4G賣

persona5限定周邊

書包

poster

公仔

tg:bigdiuf
剛開始玩,想問下DLC買邊隻好?

聽講輝夜 伊邪

聽講輝夜 伊邪

輝夜等於法師版既義經 ...
去完東京,好少persona野賣
買得個mona file同埋ost
去完東京,好少persona野賣
買得個mona file同埋ost

其實都正常 , 隻GAME 日版係上年出嫁
係慈悲區域10同11瘋狂刷緊水銀 係咪打死隻怪最易有掉落物
刷左10分鐘一粒都無
係慈悲區域10同11瘋狂刷緊水銀 係咪打死隻怪最易有掉落物
刷左10分鐘一粒都無

阿努比斯 好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞