女神異聞錄5 中文版討論區3暨你今日學了九船跳未?

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
點解我買晒汽水機啲汽水都係未拎到個獎杯

同問

12月尾一次過買哂就得

我已經係十二月廿幾號抽一日出黎買
我已經個個都禁晒,個個都買左至少1,都唔知差啲乜...
另外潛入道具係未得四件整?我已經整左無限解鎖啦…都唔知搞乜我都係卡左係呢到
雖然都會玩二周目,但都想知自己衰係邊呀

學校出面個兩部買左未
白痴問題,追番舊post 見到有個term 叫修羅場,想問下修羅場姐係咩黎
白痴問題,追番舊post 見到有個term 叫修羅場,想問下修羅場姐係咩黎

9條友打你

同問

12月尾一次過買哂就得

另外潛入道具係未得四件整?我已經整左無限解鎖啦…都唔知搞乜我都係卡左係呢到

學校出面個兩部買左未

星期日 電視購物唔計

汽水機先會計

你同多過一個人建立戀人關係,到2月14你只可以㨂一個人過,其他人第二朝會搵上門打你,不過對結局無影響
粉字講算
打到最尾幻想空間同現實連接 去緊神殿途中 應該就快入到神殿
本身諗住落返入口save 但又要跑幾層+啲怪又生返出黎就打消左個念頭
無記錯係龜頭怪+2隻紅色揸好多把刀既怪 好似
總之就係1次過4隻混亂到完場

我都比洗腦屈過 喊左出黎
今集主角係咪算係專精銃擊

銃擊特大同埋塔coop 啲skill

春先係 後期普通射子彈痛過一槍斃命

你同多過一個人建立戀人關係,到2月14你只可以㨂一個人過,其他人第二朝會搵上門打你,不過對結局無影響

其他只係多左2月15既劇情?
對2月14講啲野無影響咖可?

只係多左2月15既劇情?
對2月14講啲野無影響咖可?
粉字講算
本身諗住落返入口save 但又要跑幾層+啲怪又生返出黎就打消左個念頭

呢關我去到第一個安全室之前死過兩次 兩次都係俾佢洗腦屈死哂
第三次打見到又係洗腦組合就果斷走人

同問

12月尾一次過買哂就得

學校出面個兩部買左未

星期日 電視購物唔計

汽水機先會計

11月買曬主角條街 秋葉原 澀谷
唔好理自己有冇
一定拎到
粉字講算

呢關我去到第一個安全室之前死過兩次 兩次都係俾佢洗腦屈死哂
第三次打見到又係洗腦組合就果斷走人

今日平安過左 終於迎接情人節
今集有得用天氣屈死神機其實已經易玩左,你想嘅升到 99lv 先打 final boss 都得

請問要喺印象空間留幾耐先撞到死神?我仲未見過
同埋最少要有幾lv 先夠砌?

入左印象空間(要係行路軌有陰影撞果啲層數,安全地方、休息區、得月台果啲唔計),上車乜都唔做掛機,等幾分鐘就會聽到有鎖鏈聲,你就會搵到佢

一般黎講啲人都會建議你較 safety / easy 先打。我自己趁流行病去搵佢刷 lv 果陣係 normal 難度,十二月,6x - 7x level,防具都買哂最貴。有時佢無染病,比佢搶先手放一下全體魔法已經陷家剷 唔係屈病真係唔識打

你唔用車撞佢
比佢打入戰鬥
佢先手但得一回合
佢會開專心
唔係絕望就走
咁就爆左 有啲空虛
終於有時間開始玩

玩到ep2,想問總共有幾多條女可以揀

杏完左ep1,好路人

女醫生同老師屌唔屌得
終於有時間開始玩

玩到ep2,想問總共有幾多條女可以揀

杏完左ep1,好路人

女醫生同老師屌唔屌得

醫生老師都屌得
唔係好明mona最尾消失又出返黎個解釋
同埋佢發夢見到自己變左陰影又係點解
請問2周目會唔會續成睇書同打機既記錄?
Q&A

1. 女神異聞錄是甚麼類型既遊戲

答:傳統回合制rpg

2. 冇玩過前作有冇問題?

答:完全冇,啲故事集集都獨立,唔會因為冇玩過前作而唔明劇情

3.遊戲入面既coop , 5圍係甚麼,用途係點?

答:Coop 係指在遊戲入面可以令玩家在日常/戰鬥中有不同的額外幫助,每個coop 最高是lv.  10

5圍係主角在日常生活的基礎能力, 部分coop, 支線要5圍到達一定數值先可以觸發,每個5圍最高是5

4.如何提高coop/5圍既數值

在開啟了coop 後,代表那coop 能力既隊友/特殊npc 會在特定時間sns 你(你也可以
主動去他們會出没既地方觸發劇情) ,問你會否有興趣陪他/她渡過, 如果親密度足夠,選擇陪他/她渡過時,會自動觸發劇情,完成後coop會上升一級,在劇情對話中選擇正確都會增加那coop 人物的親密度

同時建議在升級coop 時,身上要有相關既persona,  如升戰車就帶一隻是戰車屬性的persona,  可以額外增加那coop 人物的親密度

另一方面,如果那coop角色親密度不足夠令劇情出現,其實都可以利用禮物增加番(好似只限女性角色) 

5圍可以提過睇書/dvd/電影,上課答中問題,去餐廳自修,種植物etc 去提高,部分coop 劇情也可以提升,下列為相關資料
(由基拔圖施華,扮晒蟹兩位提供)

星 智力 

死神 勇氣

塔 體貼

倒吊佬( 刑死者) 靈巧

惡魔 魅力

好多時都兩三點咁跳 好過就咁升五圍

5.Coop 角色有無邊幾個值得優先提升

答:死神(同回復道具相關,升至lv. 5 可以購買回sp 既裝備)

節制( 可以俾錢叫人做道具/回復道具/上課時觸發自修時間,可以做額外野去提升5圍,升級到Lv. 10 時可以提供按摩服務,增加返晚上的自由時間)

命運( 可以俾錢去睇運程/額外增加指定coop 角色既好感度,加快發生coop 升級劇情出現既時間) 

Coop 角色有好多女角,可否和她們建立戀人關係

係可以既,你想專一又得,建立後宮都得

6.DLC 有甚麼

有persona,  服裝,新難度等

如果有錯/有新野想加,歡迎大家修改

推一推Q&A 先

唔會
拎獎盃要同一週目做晒

唔會
拎獎盃要同一週目做晒

仆街睇書 學校圖書館個啲係咪都計

唔會
拎獎盃要同一週目做晒

唔會
拎獎盃要同一週目做晒

唔怪得我讀哂買個啲書都解唔到

唔會
拎獎盃要同一週目做晒

學校勁多書,一周目玩爆打機算

唔會
拎獎盃要同一週目做晒

二週目解囉
白金都要二週
準備打雙子
不過打二週目
知道晒劇情同玩法
每日流程差唔多
搞到悶左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞