[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
成日都凝住display card太重會墜落去 跟住拗斷個pcie腳

難啲囉

驚咪加個千斤頂

無鋼槽真係會彎,一張卡成公斤重

淘寶仲有啲係亞加力膠 打橫有光

不了 依條黑色用左都唔覺眼
AMD RYZEN R7 1700 3.0GHz 16M L3 8 Core 16 Thread 65W AM4
MSI X370 GAMING PRO CARBON AM4 ATX
原裝風冷

AMD RYZEN R7 1700X 3.4GHz 16M L3 8 Core 16 Thread 95W AM4
ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO X370 AM4 ATX
Corsair Hydro Series™ H100i v2 Extreme Performance Liquid CPU Cooler

+
MSI Geforce® GTX 1080 TI GAMING X 11GB GDDR5X
Corsair VENGEANCE® LED 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000MHz C15
Corsair RMx Series™ RM650x 80Plus Gold 650W Fully-Modular PSU
Toshiba DT01ACA200 2TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD
Intel SSD 600P Series M.2 80mm PCIe NVMe 3.0 x4 512 GB
Corsair Crystal Series 460X RGB Compact ATX Mid-Tower Case

新手想試下超少少頻 但唔會成日超
又驚自己唔識超搞到一獲粥
成日都凝住display card太重會墜落去 跟住拗斷個pcie腳

難啲囉

驚咪加個千斤頂

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/21/212417_b40707c21174640fb6b670d1e9cbcfbdimg]

大陸呢D玩到好鬼誇張

本身都有用,但係換左自組水後條喉自動撐起左張卡

難啲囉

驚咪加個千斤頂

點用架呢啲

難啲囉

驚咪加個千斤頂

點用架呢啲

頂,落去黃金買啦
AMD RYZEN R7 1700 3.0GHz 16M L3 8 Core 16 Thread 65W AM4
MSI X370 GAMING PRO CARBON AM4 ATX
Corsair Hydro Series™ H100i v2 Extreme Performance Liquid CPU Cooler

+
MSI Geforce® GTX 1080 TI GAMING X 11GB GDDR5X
Corsair VENGEANCE® LED 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000MHz C15
Corsair RMx Series™ RM650x 80Plus Gold 650W Fully-Modular PSU
Toshiba DT01ACA200 2TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD
Intel SSD 600P Series M.2 80mm PCIe NVMe 3.0 x4 512 GB
Corsair Crystal Series 460X RGB Compact ATX Mid-Tower Case

仆街 岩岩felton 話我知我粒6850k 唔係由佢地出貨,聽日要再check 多次 ,唔撚係買左水貨貼街
行貨貼紙果啲嘛,你老味以後唔去細舖買野

無得直接intel rma咩?
屋企部舊機
I7 3770
Gtx 650 ti
Asus p8z77-v
如果想700~1000蚊換張display card
會唔會單純曬錢?

Ps已經用緊ssd

1000可以買咩display card?
打咩機?
不如儲多少少換左板 U RAM 先

用緊i7仲有需要換咩?

即係換卡分別唔大?
咁就算

難啲囉

驚咪加個千斤頂

點用架呢啲

碌桿好似掛窗簾果啲通轉下佢頂實機箱上下 果條野逗住個尾咁
仆街 岩岩felton 話我知我粒6850k 唔係由佢地出貨,聽日要再check 多次 ,唔撚係買左水貨貼街
行貨貼紙果啲嘛,你老味以後唔去細舖買野

無得直接intel rma咩?

耐呀嘛,好彩我買過粒先

+

H100i v2 唔support AM4

SSD 可以考慮2隻256GB行raid

+

但依家100i v2係咪仲未連am4扣具 要自己去Felton換?

T記尾刀470
真係可以遲兩日訂都冇哂

難啲囉

驚咪加個千斤頂

點用架呢啲

我得一張1060 黃金有得買?

+

H100i v2 唔support AM4

SSD 可以考慮2隻256GB行raid

但2隻256GB stat3唔係仲貴過一條512GB 600p咩
sorry好多問題

難啲囉

驚咪加個千斤頂

點用架呢啲

我自己用cooler master個款(個機箱底要金屬先得)

巴打們可唔可以幫我睇下條list有冇問題
之前問過換u同display
諗諗下都係一次過換哂佢

部機主要打機,但會多開
1600定1700好

諗諗下都係一次過換哂佢

部機主要打機,但會多開
1600定1700好

6TB 儲AV

諗諗下都係一次過換哂佢

部機主要打機,但會多開
1600定1700好

6TB 儲AV

之前用1tb好快打爆
delete完野過幾日又爆過
今晚打飛機?
多開av
今晚打飛機?
多開av

依加行VR路線啦

點用架呢啲

我自己用cooler master個款(個機箱底要金屬先得)

淘寶啦 幾廿蚊 腦場有牌子百幾蚊

點用架呢啲

淘寶啦 幾廿蚊 腦場有牌子百幾蚊

信唔過用信用卡去淘記買野

BTW,去開就買埋,買過就廢事煩,之後都買同一款了
屋企部舊機
I7 3770
Gtx 650 ti
Asus p8z77-v
如果想700~1000蚊換張display card
會唔會單純曬錢?

Ps已經用緊ssd

1000可以買咩display card?
打咩機?
不如儲多少少換左板 U RAM 先

用緊i7仲有需要換咩?

你3系 宜家7系都出完

果陣ddr3 1333 宜家ddr4 2400+

650ti反而可以頂到年尾等n記新卡

除非你下下玩大作又大mon 唔係一定夠用
今天的RX 570 580評測已經補回溫度測試各位可以再到網站睇
http://yujihw.com/review/amd-radeon-rx-570-rx-580-review
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞