[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
用緊780ti 供電用6pin +8pin
想換aorus xtreme 1080ti 但佢供電雙8pin
可以點解決呢個問題

買adapter 再唔係火牛應該有兩個6+2 pin

可以就咁插6+2? 我淨係驚放煙花
唔該巴打

買得1080ti就唔好平個幾舊水唔換火牛

做乜鳩要換火牛
本身已經用緊620w

正常620w火牛係有2x 6+2pin,如果你仲係唔放心可以俾個型號我幫你查,其實第一個回覆已經答左你,佢意思係叫你插兩個6+2pin,因為冇火牛會有8pin,全部都係6+2pin

antec 620m玩唔玩到
想換aorus xtreme 1080ti 但佢供電雙8pin
可以點解決呢個問題

唔該巴打

做乜鳩要換火牛
本身已經用緊620w

正常620w火牛係有2x 6+2pin,如果你仲係唔放心可以俾個型號我幫你查,其實第一個回覆已經答左你,佢意思係叫你插兩個6+2pin,因為冇火牛會有8pin,全部都係6+2pin

antec 620m玩唔玩到

玩到
可以點解決呢個問題

唔該巴打

做乜鳩要換火牛
本身已經用緊620w

Okay 唔該哂
不過睇到舊登話張卡有少少鑊氣
可以點解決呢個問題

唔該巴打

小心,依輪giga xtreme 1080ti 好多人開oc mode 會crash game / 預設都炒,姐係張卡體質跟本唔得好參差,好多那左野

我有睇過 但大部分都係話個software有問題
唔係張卡本身有事
定係等多排先呢
因為查過如果買zotac amp extreme 果張個箱放唔落 ASUS又吊高黎賣
加上自己張卡又用緊giga 所以想繼續用返個牌子
aorus extreme 睇完review係僅次於zotac

Asus 2手都保值少少叫做

請問各位咁樣係咪條ram已經行緊2993mhz ?

yes

Thanks

我都想問同樣既問題

呢一頁同上圖 但下一頁『SPD』就話行緊1200…

我非常懷疑條RAM係推唔上2933

有無高手可以解答下
對悠二個AMD推薦list有啲保留
因為1600/1700其實唔多超得…好似係

你要拎超黎講係冇得比 intel係超得多啊 7700k個d郁d就4.7,4.8 但係amd賣點唔係超到幾多 係平價多核 都夠打殘你啦
對悠二個AMD推薦list有啲保留
因為1600/1700其實唔多超得…好似係

你要拎超黎講係冇得比 intel係超得多啊 7700k個d郁d就4.7,4.8 但係amd賣點唔係超到幾多 係平價多核 都夠打殘你啦

有鬆筆直都係揀返intel 好啲 打機黎講
m.2ssd 裝完windows係咪會慢咗
960evo跑分 read得1800mb/s
請教下巴打們
呢排部電腦成日用用下會叮一聲 之後累左mon冇畫面 琴晚仲要一開機load入桌面就黑
係唔係display card壞
我晏d返去就試下onboard

用緊gtx570 gigabytes 幾年前岩岩出買用半年壞左拎去整 之後過左外國擺低左 呢排用用下開始出事

差唔多啦 我960 pro 用左400 幾 gb 得2500 read 1800 write, 熱都會慢啲
請教下巴打們
呢排部電腦成日用用下會叮一聲 之後累左mon冇畫面 琴晚仲要一開機load入桌面就黑

用緊gtx570 gigabytes 幾年前岩岩出買用半年壞左拎去整 之後過左外國擺低左 呢排用用下開始出事

而家直程開機無咇聲 無畫面 但風扇有轉
插on board 同display card 都係咁
Ram得一條 另一條壞左
會唔會係ram壞
請教下巴打們

而家直程開機無咇聲 無畫面 但風扇有轉
插on board 同display card 都係咁
Ram得一條 另一條壞左
會唔會係ram壞

例牌,reset bios加金手指轉ram槽等等
新手想問下 我見dcfever 到有張2手1080 賣緊2150 其實抵唔抵屌 同埋得520w 推唔推得到?
https://youtu.be/D_Yt4vSZKVk
LTT終於整多條ram speed片
永遠有班撚樣唔信
新手想問下 我見dcfever 到有張2手1080 賣緊2150 其實抵唔抵屌 同埋得520w 推唔推得到?

肥花好多假野,小心有伏
Sapphire Nitro+RX 580 Pulse RX 570 顯示卡 評測

http://yujihw.com/review/amd-radeon-rx-570-rx-580-review
ryzen 1600 1600 x兩粒超頻性都差唔遠

加上1600x太貴.計埋散熱器.已經差唔多可以買粒ryzen 7 1700

肥花好多假野,小心有伏

多謝巴打提醒 始終2150 好似真係有d 伏 btw 想問下要一張打到黑沙keep 60fps 既display card 2000蚊鬆d 邊張最好? 定買2手

肥花好多假野,小心有伏

多謝巴打提醒 始終2150 好似真係有d 伏 btw 想問下要一張打到黑沙keep 60fps 既display card 2000蚊鬆d 邊張最好? 定買2手

好似假的 佢無覆人

差唔多啦 我960 pro 用左400 幾 gb 得2500 read 1800 write, 熱都會慢啲

有hs 換 但上hs 要met 貼紙會無保 自己諗

http://m.meg-store.com/product/m2-ssd-heatsink/155/
柒下柒下唔知做乜最後買左MSI RX480 GAMING X 4GB

幾錢?

$1450

個價ok so
邊到買

CENTRALXXXXX
我買完應該得返2張
好似仲有DOOM送

r5 1600配邊塊板最抵屌?

ASUS B350M-A
個mon有freesycn,下次轉卡係咪轉A卡著數d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞