[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
同埋我有時候㩒翻出桌面再入翻csgo
個fps即刻跌到極低 唔係疾一兩下
而係好好好好好好lag 每秒都係到疾
會唔會係我砌機砌唔啱

部機熱唔熱

cpu同gpu差唔多 都係5x度

玩lol都係咁 疾下疾下

Asus display?

galax gtx1070 EX
我見3dmark個分都ookk
會唔會唔係cpu display card問題
而係個網問題
點先可以check到係唔係
我見windows setting入面個網係100mps
同埋我有時候㩒翻出桌面再入翻csgo
個fps即刻跌到極低 唔係疾一兩下
而係好好好好好好lag 每秒都係到疾
會唔會係我砌機砌唔啱

部機熱唔熱

lol都lag 好大問題啵

琴日有無試下 del 個顯示卡 driver 再裝

有 個driver係咪geforce experience 會幫你down埋

用ddu 刪起成個drive再裝過試下

部機熱唔熱

有 個driver係咪geforce experience 會幫你down埋

陣間試下 唔該晒咁多位巴打肯幫手
6850k果位巴打 壞左拎去代理咪得洗乜買過粒
除非你超到粒u變黑色架姐

我有計啦 我夜晚用電腦搵食,叫我等兩個禮拜點等

兩個禮拜真係耐左啲

頂搞到我vm server唔知出咩好
Esxi又未支援到ryzen

係呀 咁耐唔買過粒點搞呀

屌好眼訓尋日整到2,3 點搞好哂啲野
巴打們想問下gskill rgb 3000mhz 4x8 gb quad channels Asus crosshair hero support 到嗎?

部機熱唔熱

係咪行緊內置顯示卡
度緊點樣出list

而家冇左470

個個價位唯有用返1050 ti
巴打們想問下gskill rgb 3000mhz 4x8 gb quad channels Asus crosshair hero support 到嗎?

asus官網幫到你
度緊點樣出list

而家冇左470

Forsa張1060 3GB $1450 頂住先
度緊點樣出list

而家冇左470

Forsa張1060 3GB $1450 頂住先

1450我不如用返570....

係咪行緊內置顯示卡

應該唔係 我見有食gpu
本身用緊i7-7700 宜家full load 差唔多85度 用緊原裝cpu cooler 想換個個cpu cooler 有冇推介??
Cooler master hyper 212, Gelid rev.4 又點睇?
我想問下打機黎講
ryzen1600係唔係比ryzen1700好(不超頻)
因為我係電腦白痴最多也只會是微超
另外,我上睇資料1070各個牌子也差不多
但如果超頻是選選msi geforce gtx1070較好
麻辣咁多位巴打
本身用緊i7-7700 宜家full load 差唔多85度 用緊原裝cpu cooler 想換個個cpu cooler 有冇推介??
Cooler master hyper 212, Gelid rev.4 又點睇?

Gelid rev.4
212 個扣具垃圾設計
我想問下打機黎講
但如果超頻是選msi geforce gtx1070較好
麻辣咁多位巴打

是不是
我想問下打機黎講
但如果超頻是選msi geforce gtx1070較好
麻辣咁多位巴打

是不是

Asus 1070 strix

係咪行緊內置顯示卡

Display係咪插咗底版

Gelid rev.4
212 個扣具垃圾設計

Thanks! 再問多樣 youtube 介紹話換完個cooler 可以減20 度 其實係唔係真係差咁遠?
Lm

買左個新喇叭返黎,插3.5mm時有噪音,大聲到pk,有時播下片/歌都會,是否正常

T 20ii

係咪行緊內置顯示卡

插咗底板 啱啱del咗driver再裝 都下咁疾下疾下

Gelid rev.4
212 個扣具垃圾設計

Thanks! 再問多樣 youtube 介紹話換完個cooler 可以減20 度 其實係唔係真係差咁遠?

用緊 係幾正 好涼快 不過裝都幾麻煩

係咪行緊內置顯示卡

你係一直都係插底版定點?

係咪行緊內置顯示卡

講緊個moon 條線喎
事主係唔係以為問緊張顯示卡

係咪行緊內置顯示卡

講緊個moon 條線喎
事主係唔係以為問緊張顯示卡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞