[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁多位巴打,我又要黎麻煩大家
之前已經問過好關於砌機既野,也有私下問悠二
原本已經決定好list,諗住amd出埋新顯示卡,等MSI GeForce® GTX 1070 GAMING

或 ASUS GeForce ROG STRIX GAMING GTX 1070

減價去砌女(最遲等到9月)
但最後我選擇買的新幕是24吋1080p的xg2401
用1070係唔係過效?
如果係嘅話,我轉rx 580,再用剩下既錢轉落去cpu變1700x和地底變370

你等到9月再問喇

主要係想問用1070配xg2401幕係唔係過效

1070打 1080P 144岩岩好

未夠班
原本已經決定好list,諗住amd出埋新顯示卡,等MSI GeForce® GTX 1070 GAMING

或 ASUS GeForce ROG STRIX GAMING GTX 1070

用1070係唔係過效?
如果係嘅話,我轉rx 580,再用剩下既錢轉落去cpu變1700x和地底變370

你等到9月再問喇

未夠班

1080ti la

用1070係唔係過效?

你等到9月再問喇

多謝

用1070係唔係過效?

你等到9月再問喇

多謝

唔會夠
tb 有biostar am4 itx 了
但清一色負評
但清一色負評

x370 cpu 用4pin

用1070係唔係過效?

你等到9月再問喇

多謝

唔會夠

睇game的 OW應該夠,
Bf1 Ultra setting 一定唔得
用1080 打bf1 1080p 144fps 如果想穩定>90fps ultra開得一兩個
但清一色負評

1060 9gbps
但清一色負評

x370 cpu 用4pin

但清一色負評

1060 9gbps

嗨 馬強
但清一色負評

1060 9gbps

嗨 馬強

嗨 青蛙
但清一色負評

1060 9gbps

嗨 馬強

嗨 青蛙

9gb 好貴喎
各位巴抗好
小弟黎緊想砌部電腦
http://yujihw.com/list/3000-gaming
如果咁砌法 去邊度買件/砌最抵最有保證
事關小弟對電腦真係乜都唔識 更加唔識自己砌 聽啲朋友講黃金果啲鋪你買唔夠6000蚊件唔會幫你砌 所以想請教大家 有咩啲熟人或去開嘅介紹下

同埋想問依個3000蚊組合抵唔抵玩 諗住玩csgo果類game多 希望大家俾啲意見
各位巴抗好
小弟黎緊想砌部電腦
http://yujihw.com/list/3000-gaming
事關小弟對電腦真係乜都唔識 更加唔識自己砌 聽啲朋友講黃金果啲鋪你買唔夠6000蚊件唔會幫你砌 所以想請教大家 有咩啲熟人或去開嘅介紹下

同埋想問依個3000蚊組合抵唔抵玩 諗住玩csgo果類game多 希望大家俾啲意見

你去terminalhk啦
機箱用緊s340 想搞好啲散熱 有冇咩意見

https://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_1080_Ti_GameRock_Premium/34.html
1080 明明最靜
1080ti 嘈咁多
關唔關兩隻風扇玩疊羅漢事
各位巴抗好
小弟黎緊想砌部電腦

請問呢個list 可唔可以收到wifi(屋企用wifi) 同埋 有無cpu風扇幫手散熱?
各位巴抗好
小弟黎緊想砌部電腦

請問呢個list 可唔可以收到wifi(屋企用wifi) 同埋 有無cpu風扇幫手散熱?

收唔到wifi
有原廠cpu風冷
依家買1060 6GB唔加1K買1070係咪好不智?

無話不唔不智既
睇budget啦
同埋心癮
唔好買完1060又後悔點解唔俾多d買1070

無話不唔不智既
睇budget啦
同埋心癮
唔好買完1060又後悔點解唔俾多d買1070

比多少少
想砌部電腦打機,玩到高畫質槍game同超大地圖嘅game例如:battlegrounds, bf1 etc...之類嘅game應該砌幾錢嘅list呢?
想砌部電腦打機,玩到高畫質槍game同超大地圖嘅game例如:battlegrounds, bf1 etc...之類嘅game應該砌幾錢嘅list呢?

補充返:battlegrounds 畫質唔洗run到最高 只求唔好lag機同埋唔好畫面太柒就夠 ,因為我諗我會唔夠budget做到
利申:打開console 對pc乜9都唔識,柒左屌細力啲,加上想完成𡃁仔果陣一直想打下高質pc game嘅心願。求咁多位大佬指點迷津下
近排買左部up2716d,結果張顯卡太舊無頭插要用番內顯,有冇巴打推介張平平地既顯卡黎玩下,唔洗打機睇片多
機箱用緊s340 想搞好啲散熱 有冇咩意見

用緊 散熱好好喎
cpu 風冷唔過67度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞