[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有無巴打試過去FELTON到維修?
我係之前係邪都買左張display, 用左半年壞左
我見到個卡盒貼左張FELTON保養嘅貼紙, 係咪有單有盒就OK?

希望F代唔會老屈你人為啦

點為之人為先
張RX480用左7個月就收皮, 機都開唔到
加上我唔識搞超頻個啲野, 應該唔會屈我嘛

epc啲人反t記就係因為好多件都係f代理
Cpu唔係聯強 係f假行貨
Msi mb galax顯示卡 antec牛 全部都係f代理保養
個代理垃圾 成人屈人係人為

利申:覆述佢地講嘅野
R5 1600 幾時返貨
個個都砌佢
R5 1600 幾時返貨
個個都砌佢

星期一 星期日個倉唔運作
買硬件係去jambo/ t記 買會好D 定深水埗 好?
有List 但唔知點買

自己執件啦 睇邊度平就邊度買

又或者你間曬價最後係一間買叫佢平多d

有d做緊一set買夾Windows會平你可以諗下 如果你本身開心板或者無
部腦成日開開下定格
抆過幾張RAM 卡同張顯示卡重插過都係咁
仲有咩可以做?
部腦成日開開下定格
仲有咩可以做?

巴打用緊ssd ?
之前試過 係咁定格 最後死左隻ssd

Toshiba 4TB
係咪已死?

Toshiba 4TB
係咪已死?

襯仲read到 快啲backup定啲資料先
想問下有無MON好介紹
預$2000-2500左右
卡技嘉1070
主要(打機睇戲)

[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(4)
https://lihkg.com/thread/147882/page/1
部腦成日開開下定格
仲有咩可以做?

巴打用緊ssd ?

冇用SSD, 部腦係用左4-5年的舊機,
即係死HARDDISK 都會定格?
部腦成日開開下定格
仲有咩可以做?

巴打用緊ssd ?

岩先部腦又定格 跟住reboot就開唔番同埋do do聲咁響,係咪收得皮?
依加最低屌係 g4560 配 470 ?
部腦成日開開下定格
仲有咩可以做?

巴打用緊ssd ?

岩先部腦又定格 跟住reboot就開唔番同埋do do聲咁響,係咪收得皮?

有機會姐 有無話幾多下聲
同埋ram 拎擦子膠擦下 睇下仲有無事先啦
有冇巴打有external blue ray reader好推介

淨係讀就夠用

好似彎左針
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/23/132737_6885f92bb06f7bfe5e2f334a86fa2621.jpg[/ig]

好似彎左針

我有FD 之前都係彎左針 拎返代理放底兩舊水換
ASUS 板
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/23/132737_6885f92bb06f7bfe5e2f334a86fa2621.jpg[/ig][/url]

好似彎左針

ASUS 板

我戰勝左彎針啦

In連登仔we trust
How
R5 1600 + GTX 1080 要幾多watt 火牛?
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/23/132737_6885f92bb06f7bfe5e2f334a86fa2621.jpg[/ig][/url]

好似彎左針

ASUS 板

我戰勝左彎針啦

In連登仔we trust

過來人經驗,俾少少防止彎針技巧你

唔好裝左塊底板落直立機箱再棟起個機箱先裝CPU
永遠都要放平底板,小心慢慢裝CPU

一直都平裝,我都唔知咩因由搞彎左
R5 1600 + GTX 1080 要幾多watt 火牛?

http://outervision.com
如果用ryzen5 1600係咪就咁用原裝cpu cooler就夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞