web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
銀行九成行 java
不過通常都 headless 得 api
上海大學畢業過哈佛讀博士
而家應該係 ali group
自己寫網頁出左問題喺關於wordpress登入
有無大神能夠幫下小弟
t.me/mtcccio
解決得到問題願付薄酬 thanks
大SCALE D係香港都會行JAVA,但香港除左政府都唔會有乜大SCALE野搞
btw 想深造 frontend 有d 咩書/ 網可以睇~
*純粹靠估
講真 邊個 community 大咪邊個出名d
你有 Facebook support react/rn, google support flutter 咁
你跟住學都好難衰
而家就算拆 mircoserivce 都會㨂 java base
kotlin / scala / groovy / jruby 咩都好

始終 community support 多好多 tools
ci / ml / testing 咩都有

反而 java ee standard 就沒落左
vue收皮咪學過第二樣囉
做得frontend預左啲skillset成日變
咁當然 做得IT狗都預左學一世野
純粹比較既話會揀react多D
利申兩邊都有學/用
又係既
vue喺angular抄啲,react又抄啲
蛤蚹蟈蜻
啱呀,大包圍永冇死錯人
Facebook 可以創造多一個比react 更好既Framework ,google 都一樣道理

記得google又唔係未試過
以前鍾意用jQuery
貪佢唔使記咁多method
Syntax又短

但係寫曲寫耐咗慢慢覺得啲syntax好核突
同埋好唔OO
而且其實performance 麻麻

而家寫自己project嘅話
簡單嘢唔想用framework寧願寫返Vanilla
ReactDOM.unstable_batchedUpdates
用ts真係兩刃劍
雖然我都傾向用
邊個 framework 都好,最緊要都係 general web development 既 skills,同寫好 reusable component
正確
兩刃?
用ts 我諗係strong Type
要OOP 都可以寫js
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞