web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
識spring boot夠啦
去大型inhouse做好少要做哂frontend同backend
入行需要識d咩,自學好似學極唔完
寫過 RoR 應該好難甩到,其他 back-end language 寫十句,用佢寫一句就完

btw, front-end 我而家已經唔用 redux-saga,齋 hooks call GraphQL (apollo) + React Context 已經夠用

麻煩位咪加過 recoil atom 囉

husura 聽過但未用過,我返而想玩 Serverless 多啲
老老豆豆,quit左再搵工啦。
識人intern都14k,佢應該連你講緊嗰啲framework係乜都未聽過。
另一個fd返ft,都係咩都唔識都有18k。
利申se今年grad,上面講兩個全部都係同學黎
係,上年grad,一直失業
冇搵IT工,太廢諗住唔做IT.失業冇野做咪學下識web.見而家得it工請最多,所以先問下入行要咩求姐
其實自學到咩程度先可以入行
你學到咩程度
太雜 我一定唔會請
fullstack最多玩一兩套stack就夠
你又玩asp 又玩java 又玩js 又玩python 玩埋ruby
你呢種已經唔係fullstack 雜工黎
講出黎好似好勁
明眼人都知唔會deep得去邊

散成咁你最後每樣都得面果浸
簡好一兩套鐘意既就鑽研佢啦
framework/language係tools黎
過十年咩都唔同哂

fullstack其實重要既係個sense
因為其實FS真係唔難
點樣build up一套自己既progrming哲學先最重要
同你差唔多
我都係
基本html css js react python 同埋 django
係,但冇學過寫web,寫mobile app就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞