web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
same
畢左業岩岩返新工先知當年個學生email仲valid
岩岩拎左學生 licences
過咗學生licences 之後一年會有平
訂定兩年 會再平啲
自己冇練習用project嘅ideas, 係咪應該搵人哋做咗嘅嘢,然後自行由零開始揼一個翻版出嚟?
我自己就係嘅 好鍾意clone人地啲web application 當練習, 起碼唔洗諗先
FAANG嘅system design interview 最興叫你design某隻出名嘅product
例如design instagram / newsfeed / tinyurl
blazor 到底有無出路
唔想再C# JS雙修
梗係兩邊都學啦
學完唔用係閣下既自由
連登大把人有個發硬達既idea,就欠一個programmer
隔離post
fg留名學野
有冇人玩開D3
有意
Thanks咁如果想做Full stack而家多數會用到咩frontend language?因為我啱啱先接觸Web development,所以想問下有經驗嘅人,front end back end有啲咩必學靠玩wordpress一兩日學左啲php,唔知繼唔繼續咁樣學好
好撚難用,我 fresh grad 已經用
後悔階段
去農場搾牛奶算
入行跟窮爸爸做裝修算,如果窮爸爸唔撚賭錢,2-3K 一工做吓判頭揸吓車睇吓盤,好撚快發達

事但一個油漆佬、鬥木佬都至少千幾一工,而家都大把工開,生活都好過我日日揼爛 code
Who is DHH?
賽車手,Basecamp founder
請即放棄PHP, 出去搵工唔好同人講你識PHP!!!
documentation相當抽象
debug好似幾難
抄左幾日先出到張圖

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞