web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
三大定非三大
3大
咁似乎係你問題18 三大算低
Web-component
想知你公司幾大
大project好難唔用framework
有 唔會唔用 唔用真係玩死自己 sor 我上面講到好死
而家趁暑假有時間靠睇udemy自修寫web,大家平時有冇睇開,有冇邊個instructor好介紹

睇緊呢個
由淺入深講得幾全面
教你點寫得簡潔d

千祈唔好揀呢個
d framework 又outdate 又冇美感
成日跳step 望左勁耐都唔知錯d 乜
唯一好處係咩都教少少
但我都係建議揀返d 2020 年既course 好d
下面個course 好撚on9
成日做完d exam 就話之後會教所以唔洗太在意佢畫得好核突

Feel到遲啲開sem都未必煲得晒,自己又集中力低學得慢
暫時目標係學下MERN stack
我都係睇上面果個
不過我睇到一半就去左做freecodecamp
睇到一半知哂d syntax 可以去youtube 睇返d 自己想知既效果
佢教d 實作太散,一唔跟就甩但一跟就要上幾十堂
我睇完個movie battle 實際上都係code monkey 咁冇乜解難過程
都係自己搵野寫最入腦
有冇用jQuery?
我都有買Maximilian既nodejs同react,加多個react native
btw,我今日試packt 個10 day free trial好似都唔錯,都有好多courses同ebooks
udemy 成日有sales
我估佢呢到平均100 蚊一個course
嚟緊final yr,本身淨係識大學教嘅c++ java python同埋自學咗html/css/js,之前搵summer intern feel到自己乜都唔識,gpa又低,grad咗就含撚

啲course都係特價嗰陣買,一個都係10蚊美金左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞