web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
你認真? 快手學react算啦.
留名咩都唔識
我係想由頭整個
宜家香港流行寫咩
我發覺我寫既野都唔多hit
我見有d人講緊svelte,但好似好鳩咁
我淨係睇spring.io d document, 由好多年前既2.5 開始。個時未有興用 annotation,之後出得好快。咁我由唔係完全淨係寫web 既。

睇黎要重新學過。
By the way, 我勁唔鍾意用spring boot .. 但睇黎依個係大trend ..
識ui ux coding 簡單php
但唔識背後點publish上server同埋online payment, database
讀u唔撚教
學上面巴打話齋 react跑出
但佢都算幾成熟,比起新language 好多都要由 0 諗起個 framework點砌
GitHub 好多framework 都係 reference多,用起來好多甩漏同唔等洗既野
u 教到比你既都係打底既 theory 野,就算會教 practical 野都無咩野
我係你寧願用credit讀 theory野,果d值錢好多
U無教database?
所有野要人地教? 唔識自己學?
有無人熟crawling?點對付auth wall?
學好啲vanilla javascript啦
jquery香港以外無咩人用
agger
好多嘢直接google學得仲快
不過 jquery 可以補到根底
寫 react 出身果d 可能少機會factory pattern
好多react team都搞好晒
但寫 jquery ui plugin 可以接觸到呢類野實戰
正解
Jquery完全過氣

學好JavaScript EsLint TypeScript React
要搵份外國工唔難

利申:民已移
ching 點移民
LinkedIn headhunter挖角
巴打你實力應該好深厚
巴打外國都係做web?
新手一問 有無人用flask寫
Fullstack 但web為主

JavaScript 正就正在學埋NodeJS就食晒黑白兩道
jquery 大把inhouse用緊
夠你玩到退休
實力夠深厚,鑽研夠深就高人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞