web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
15萬 web app 嚟講好難搞到
6個月 一個junior p仔都燒20k
齋junior p仔人工都燒哂
budget細唔好亂嚟
d consulting fee都燒哂d錢
直接同佢講
咁嘅budget 好難搞
搵政府拎津貼囉 最多30萬
科技劵 但真係要搵間靠得住嘅幫你手
見你講到成間公司都唔多識tech就真係要小心
1 好清楚嘅business objective
2 自己確定web app入面咩位置配合到你business objective
3 有wireframes/ layout就更清楚易明
大學有一招標系統
同埋booking system係都幾complex
唔係咁易
你呢個budget不如去搵外國d booking system直接用仲好啦,夠快又岩budget
其實唔會,有 d booking system有提供api比你integrate,所以係好方便易用,話你知好多大公司都係用呢d,絕唔會晒時間去自己develop一個
咁要睇你有幾爛,你要比較下revamp/重造新網 + integrate booking system既budget
fg 應該apply咩公司? vendor/ SI?
剩係睇錢, 人工愈高愈好
之後每次轉工d HR都會睇返你上一次幾多
假設你如果第一份工唔夠2萬.
依今年經濟黎睇, 你分分鐘要捱2-3年先會搵得返2萬...
想問js 可能跟MVC,咁當我create兩個controller A同B,A係擺簡單logic去控制入面個array既data,B就係擺啲複雜既logic去控制A去控制個array。我就咁將A擺咗入B入面儲住,其實咁做正唔正路,有冇啲再好啲既做法?
model/services -> controller
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞