web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
聽朝入房同腦細解釋
WEB新手想問angular,vue,react其實有咩大分別?
學邊個比較好D,我識少少Jquery
姐係19 係最低?
我要唔要將我做過既project 放上網
但我無買domain name
[url]http://35.225.157.22:5000[/url]
咁佢個concern 係"react 好似好多功能 IE 唔support" , 咁你唔polyfill 仲有咩選擇
我問frontend backend fullstack?
我覺得webdev就係要不停試不停錯不停google
學睇doc睇source, 唔係只係人地比條doc link你然後先死刨
當你有一套舒服嘅stack, 唔洗睇doc都可以起到個基本prototype 出黎,應該就係差唔多可以做junior post
btw hk no it
react d library 多d
個project要 fit 埋IE
我冇辦法唔咁做
Baidu
都識front end. Back end 都玩過小小
我都係抄code 多
免費
因為我係半途出家,本身寫開GAME,轉左寫WEB一路學一路做
依家D Project大多數都係用Jquery,但係睇到依個Post D人話Jquery好Out
所以想知應該學邊樣比較好
gcp都免費啦
angular都有既
有唔少公司都用 ionic
react react react
Sorry 唔知gcp 有
咁冇,硬食,𠵱啲廢港工俾你用 React 同 Webpack 都偷笑,以前做 PCCW se-con 都食過𠵱啲屎

不過既然整垃圾,不如用 Vuejs 算啦,咁用心用 React JSX 砌到最後都係奶嘢
phaser js有冇人用
超級冷門野
比人炒撚左等乞食
Ionic 好慢,聽人講因為佢轉咗做 Web Components
樂觀啲諗
出去搵工無人同你爭
用 web 寫 game 嘅公司幾罕有吓
有d公司 proxy block撚埋cmd npm
冇撚得用nodejs,要用用react 同vue 要cdn
嗰啲公司出多多錢都坐唔得耐,完全唔撚尊重 code 狗
咁撚慘情
試下Heroku或者Github Page?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞