web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
係呀 係backend呀 識埋做backend 可以做fullstack嘛
咁你一年入面做過咩嚟
有教 不過主要都係intern 果時學
都係用html css JavaScript 寫frontend
同埋SpringBoot 寫啲好簡單嘅API
咁搞笑 spa都唔洗做
用html css js寫野真係好少有
第一份intern果時真係拎住大學教啲野出去做 不過間intern公司幾好 比返佢地以前啲project嘅code比我study 之後先落手做
所以咪要學ReactJs
見大公司

Reactjs, nodejs, sql & no sql
最好加埋DevOps, ci/cd, docker, k8s
再加 aws serverless

暫時夠晒做
VueJS 都有公司用 HKTVmall, ViuTV, 南早
Reactjs hk01, 馬會

當然要識埋typescript
接過幾次手 個鳩個都anytype
唔識用咪撚再用啦
咁多 any 用番 js 啦
要識唔少嘢...
btw, Reactjs, nodejs, sql & no sql 需要幾熟
好難定義 熟 呢樣野
最緊要係fulfill到個客既要求囉 我會話
只識頭一行
Php 算數啦 vender, 科大用緊
Vendor
D vendor 都係接大公司jobs
多左nodejs reactjs serverless
咩書今時今日仲教你同php
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞